INTERMAT, ASEAN’a taşınıyor

İnşaat makine ve malzemelerine yönelik uluslar arası ticaret fuarı ve dünyadaki en büyük 3 inşaat fuarından birisi olan INTERMAT, resmi olarak, tüm ASEAN bölgesinde, inşaat endüstrisine en uygun girişi sağlayacak olan yeni INTERMAT ASEAN fuarını oluşturmak üzere, Tayland ticaret fuarı organizatörü olan IMPACT ile, resmi olarak iş ortaklığına gitti. INTERMAT ASEAN’ın ilk uygulaması, 8-10 Haziran 2017 tarihleri arasında Bangkok’ta gerçekleşecek.

ASEAN dünyanın en dinamik ve hızlı büyüyen bölgelerinden birisi Tayland, özel ve kamu sektörlerine ait gelecek inşaat projelerinin yüksek değeri nedeni ile, INTERMAT ASEAN’ın lansmanınn yapılacağı yer olarak tercih edilmiş durumda. Bu noktada, Tayland, inşaat sektörün potansiyeli ve büyümesi bakımından, Güneydoğu Asya’nın başı çeken ülkesi olarak konumlandırılmıştır.

Tayland hükümeti tarafından son dönemde duyurulan,  ülkenin inşaat endüstrisini destekleme amacı taşıyan büyük çaplı ekonomik destek programı ile, 2020 yılına kadar uygulanan, BT1.7trn ($47.7 myr) değerinin üzerindeki altyapı projeleri söz konusu olacaktır. Ek olarak, Bangkok, şu anda, ASEAN’da, en yüksek sayıdaki ticari ve ikamete yönelik binaya sahiptir (minimum büyüklüğü 1,000 m2 olan 10,000’in üzerinde bina). Ticari ve ikamete yönelik gelişmelerin, 2025 yılına kadar, Tayland’da %25 daha fazla bina olmasına katkıda bulunarak, güçlü bir şekilde sürmesi beklenmektedir. Ayrıca, Ticari Konutlar Derneği, 2016 yılında, emlak endüstrisinin en az yüzde 10 büyüyebileceğini tahmin etmektedir.

Tayland Alışveriş Merkezleri Derneği, alışveriş merkezi geliştiricilerinin, üç yıl içerisinde, ticari alanlarının büyüklüğünü, 18 milyondan 21 milyona yönelik genişletmek üzere, bu yıldan itibaren 2017 yılı ile birlikte, Bt150 milyar  ($4.3 myr) harcayacaklarını duyurdu. Tayland’ın, bölgedeki başlıca perakende merkezi olmaya doğru hızla ilerlediğinden dolayı, diğer ticari satış alanı geliştirmelerinin de, 2020 yılına kadar, iki kattan daha fazla artacağı tahmin edilmektedir. Tüm bu faktörler, Tayland inşaat endüstrisini, sonraki on yıl içerisinde, Güneydoğu Asya’da, haklı olarak bir merkez haline gelmeye yönelik, önemli büyüme potansiyeli ile, heyecan verici bir endüstri haline getirmektedir.

INTERMAT ASEAN bölgenin ihtiyaçlarına uygun olan, tam bir ürün gamı sunacaktır: inşaat malzemelerinin üretimi ve kullanılması, hafriyat, inşaat mühendisliği, beton imalatı, binalar ve şantiyeler, kaldırma, elleçleme, sondaj, çukur açma, yol altyapısı, maden ve taşocağı teçhizatı, taşıtlar ve nakliye, bileşenler ve aksesuarlar, yıkım, geri dönüşüm vs.

Tayland İnşaatçılar Birliği’nin özel desteğinin yanı sıra başlıca Tayland makamlarının bütünüyle desteklediği INTERMAT ASEAN ayrıca, bölgesel gereksinimlerle ilgili en son yenilikleri ortaya koyacak ve ASEAN ülkelerine, kalkınmalarında yardımcı olmayı amaçlayan konferanslar düzenleyecektir.

Bu yeni etkinlik, INTERMAT’ın,  dünyanın farklı kısımlarında, etkili ve sürdürülebilir bir altyapı inşa edilmesine yönelik uluslararası hedefi ile aynı çizgidedir. INTERMAT ASEAN, endüstriyi birleştirecek ve ASEAN pazarına, ASEAN inşaat endüstrisini, daha yüksek endüstri standartlarına, daha fazla başarı ve dünya sahnesinde daha fazla tanınmaya yöneltecek olan, trend belirleyici bir platform sağlayacaktır.

Bunları da beğenebilirsin