Schaeffler Automotive Aftermarket Türkiye Meslek Liseleri’ne Destek Oluyor

Türk ekonomisinin gelişmiş ülkelerle küresel pazarda rekabet edebilmesi için nitelikli bir eğitim sistemine sahip olması şart. Ülkemizin sahip olduğu genç nüfusun oranı da göz önüne alındığında Meslek Liseleri daha da önem kazanmakta.

Meslek Liseleri’nin hedefleri arasında nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve ekonominin işgücü ihtiyacını karşılamak yer alıyor. Bu nedenle farklı sektörlere uzman yetiştiren meslek liselerinin desteklenmesi ve farklı olanaklarla bu okullardaki gençlerimizin bilgi ve becerilerinin artırılması çok büyük önem taşıdığına inanan Schaeffler Automotive Aftermarket Türkiye, meslek liselerini destekliyor. Bu okullardan mezun olan nitelikli gençlerimizin farklı sektörlerdeki firmalara kazandıracağı katma değer de göz ardı etmeyen şirket, öğrencilere uygulamalı derslerde kullanılabilecek ürünler sunuyor ve çeşitli eğitimler veriyor.

Schaeffler Automotive Aftermarket Türkiye Pazarlama Müdürü Şenay Bayram “Schaeffler Automotive Aftermarket olarak, gençlerimizin sürekli gelişen otomotiv sektöründeki yenilikleri takip etmeleri için pratik uygulamalı eğitimlerimizle kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” şeklinde belirtti.

Geçen sene başlayan eğitimlerine ek olarak tasarlamış olduğu üniteler ile şirket, uygulamalı derslerde kullanılacak ürünleri sunmanın yanısıra, gençlerimiz için iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı da hedefliyor.

Bunları da beğenebilirsin