Monster Jam Güney Afrika’da

Johannesburg South Africa: 04 May 2019. during the Monster Jam Show at FNB Stadium, Johannesburg, on 04 May, 2019. (Brendan Croft/SASPA)

Tarihte ilk kez Afrika Kıtası’ndaki 135.000’den fazla hayranı, devasa canavar kamyonların olağanüstü koşullarda birbirlerine karşı hünerlerini sergiledikleri Amerikan televizyonlarının ünlü motor sporları şovu Monster Jam tarafından sunulan harika gösteriyi izleme fırsatı buldu. Beklendiği üzere, bu buluşma her yaştan motor sporları tutkunlarını coşturma ve büyüleme konusunda işinin erbabı kişiler tarafından iyi organize edilmiş, muhteşem bir ilk oldu.

Cape Town South Africa 27 April 2019. during the Monster Jam Show at Cape Town Stadium, Cape Town, on 27 April, 2019.
(Catherine Kotze/SASPA)

İki yıl süren etkin organizasyon sürecinin ardından, efsanevi canavar kamyonlar Afrika’daki ilk Monster Jam akşamında Durban’daki Moses Mabhida Stadium’da tozu dumana katarak yarıştı. Canavar Kamyonlar, 1500 hp gücünde motorlarla ve yaklaşık 1,6 metrelik muazzam çapıyla kendini gösteren, özel üretim BKT lastikleriyle donatılmış 4500 kg ağırlığındaki araçlardır. Ortalama bir aile otomobilinin yaklaşık 1650 kg ağırlığında ve 120 hp gücünde olduğunu düşünürseniz, bu kamyonlar gerçek birer devdir.

Güney Afrika etabına dair diğer devasa rakamları paylaşalım ister misiniz? Tüm canavar kamyonları yedek parçaları, ekipmanları ve tüm teknik ekipmanlarla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nden Güney Afrika’ya nakletmek için 13 gemi konteyneri gerekti. Hepsi bunlarla da sınırlı değil: Parkuru inşa etmek için, 3400 metreküpten fazla malzeme kullanıldı. Bu, tepesine kadar doldurulmuş 300 kamyon kum demek.

Johannesburg South Africa: 04 May 2019. during the Monster Jam Show at FNB Stadium, Johannesburg, on 03 May, 2019.
(Christiaan Kotze/SASPA)

Şovda boy gösteren tüm canavar kamyonlar için Resmi ve Tek Yetkili Lastik Üreticisi olmasından ötürü BKT, dünya çapında altı kıtada 100’den fazla şehirde gerçekleşen tüm Monster Jam etkinliklerinde kilit rol oynamaktadır. Çünkü özel üretim Monster Jam Lastiği, şov sırasında oluşan akıl almaz zorluklara dayanarak olağanüstü bir performansı garantilemektedir. BKT, 2013’ten beri Monster Jam turnesinin bir partneridir. Kuruluş, o tarihten bugüne 22 milyondan fazla coşkulu hayranın katıldığı yaklaşık 780 şova lastik sağlamıştır.

 

Bunları da beğenebilirsin