BPW, Türkiye’de Aks ve Süspansiyon Sistemleri Üretimine Başlıyor

Treyler aksı üreticisi BPW, (GOSB) Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirerek açtığı yeni fabrika ile Türkiye’deki yatırımlarını ve hizmetlerini artırıyor.

BPW’nin Türkiye ve çevre ülkelerdeki üretim ve satış faaliyetlerini yürüteceği GOSB’deki yeni fabrikasının açılış töreni 26 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirildi. Açılış törenine, BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, BPW Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Akbaş, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan katıldı.

Türkiye ve bölgede treyler ile bağlantılı her türlü taşımacılık faaliyetinin parçası olmak üzere Türkiye’de yatırım kararı alan BPW, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 10 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirerek üretime başlıyor. Türkiye’de treyler pazarında sahip olduğu yüzde 45’lik pay ile en çok tercih edilen aks üreticisi olan BPW, bu yatırımla birlikte hem Türkiye pazarının yüzde 90’ına hitap eden aks tiplerini üretmeye, hem de 60 bin adetlik kapasitesi ile Türkiye’den bölge ülkelere ihracat gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Otomotiv ana ve yan sanayisinde sahip olduğu tecrübe ile üretim konusunda Avrupa başta olmak üzere bölgenin vazgeçilmezi olan Türkiye, BPW’nin yeni yatırımının da merkezi haline geldi. 2014 yılında yaklaşık 1.2 milyar Euro ciroya ulaşan BPW, büyüme hedefini tutturmak üzere yatırımlarına devam ediyor. Bu doğrultuda 25 yıldır Türkiye pazarını takip eden BPW, Türkiye’nin coğrafi konumu, treyler üretimindeki üst konumu, üretim teknolojilerinde kat edilen yol, son 10 yılda 2 kattan fazla büyüyen sektör ve çevre ülkeler dâhil sahip olduğu treyeler ihracatı potansiyeli ile Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı.

“Nihai kullanıcılara sunduğumuz hizmetlere de yatırım yapıyoruz”
BPW Türkiye’nin bu sektörde hem kendi pazarı hem de ihracat pazarı olduğunu ve önümüzdeki dönemde pazar adetlerinin artacağını öngördüklerini söyleyen BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer; pazarda fark yaratmak amacıyla, bu yatırımla birlikte sadece aks değil, üst yapı ürünlerinin de Türkiye’de üretilmeye başlanacağı bilgisini verdi. Treyler üreticilerinin sistem sağlayıcısı olmak istediklerini ifade eden Pfeiffer, “Üretime yaptığımız yatırımların yanında insana da yatırım yapıyoruz. Bunun bir tarafı üreticilere sunduğumuz hizmetler, diğer tarafı da son kullanıcılara sunduğumuz hizmetler. Sadece üretim alanında değil telematik gibi nihai kullanıcılara sunduğumuz hizmetlere de yatırım yapıyoruz” dedi.

“Müşteri ihtiyaçlarını olduğu yerde cevaplamak, yaklaşımımızın temelini oluşturuyor”
Bu yatırımın sadece bir bina yatırımı değil daha ileri gitmek için bir fırsat olduğunu dile getiren Pfeiffer, süspansiyon grubuyla beraber aks monte etmeye başladıklarını söyledi. Kalite seviyesinin, Almanya’daki kabul edilebilir seviye ile aynı olana kadar buradaki eğitimlerinin ve gözlemlerinin devam ettiğini belirten Pfeiffer, bu yatırımla birlikte daha fazla sistemi, daha çabuk ve daha esnek olarak müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde sunmaya başladıklarını söyledi ve “Daha önce komple sistemleri buraya getirirken şimdi bu bu sistemleri burada toparlayıp monte ediyor olmak müşterilerimiz için ciddi fayda sağlayacak. Müşteri ihtiyaçlarına olduğu yerde cevap vermek, yaklaşımımızın temelini oluşturuyor. Bunu yeni sistemlerle de destekliyoruz” dedi.

Çevre ülkelere ihracat Türkiye üzerinden yapılacak
Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle transit geçiş noktası olması ve Türkiye tır/treyler parkı değerlendirildiğinde BPW olarak yatırım için en doğru adresin Türkiye olduğuna karar verdiklerini belirten Michael Pfeiffer, “Yatırım BPW’nin uzun vadeli planları çerçevesinde el aldığı bir konudur. Türkiye’nin hali hazırda içinde bulunduğu geçici siyasi belirsizliğe rağmen BPW’nin Türkiye’nin geleceğine olan inancı tamdır. Bizim odağımız, yakalanacak istikrarla birlikte çok büyük bir ivme kazanılacağını düşündüğümüz orta ve uzun vadeli dönemdir. Çevre ülkelere de Türkiye üzerinden hizmet vermeyi ve burada gerçekleştirdiğimiz üretim ile ihracat yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BPW’nin inovatif ve yenilikçi bir aile kuruluşu olduğunu ve yatırım ile ürünlerin yerlilik oranının yaklaşık yüzde 60’a ulaşacağını söyleyen BPW Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Akbaş ise şunları söyledi: “Treyler üretiminde Almanya’nın ardından ikinci sırada gelen Türkiye, bizim gibi aks üreticileri için de oldukça büyük bir öneme sahip. Türkiye’de yıllık 75 bin adetlik ve yaklaşık 140 milyon Euro hacminde bir aks pazarı bulunuyor. Öte yandan Türkiye lojistik sektörü, başarılı Türk firmalar sayesinde çok iyi noktalara gelmiş durumda. Ayrıca sektörün Türkiye’deki mega projeler sayesinde hem iç hem de çevre ülkelerdeki hızla gelişen pazarlarla birlikte büyümesini uzun yıllar sürdüreceğini öngörüyoruz. O nedenle Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırım hayati öne sahiptir. Fabrika yatırımı ile yarattığımız istihdam sayısını da kademeli olarak, üst seviyelere çıkartmayı hedefliyoruz.”

DSC_7767

Bunları da beğenebilirsin