İnci GS Yuasa dijitalleşiyor

İnci Holding’in önemli iştiraklerinden İnci Akü A.Ş., Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa’da kuruldu. 2015 yılında yeni nesil akü teknolojileri konusunda deneyimli Japon GS Yuasa ile birleştikten sonra İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanıyla faaliyetlerine devam etmektedir. İnci Akü 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.

Müşteri ilişkileri yönetimi için Salesforce CRM kullanmaya başlayan İnci GS Yuasa’nın Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yıldırım ile firmanın müşteri odaklı dijital dönüşüm sürecini konuştuk.

Salesforce Projesi’nin detaylarından bahseder misiniz? Nasıl bir süreç izliyorsunuz?

Bulunduğumuz sektörde her konuda yeniliklerin öncüsü olmayı hedefliyoruz. Bulut bilişimi ve mobil uygulamalar günümüzde hayatın her alanında kullanılıyor. Biz de İnci GS Yuasa’nın Inspark ile yaptığı işbirliği ile Müşteri İlişkileri (CRM) sistemlerinde dijital dönüşüm sürecine “Salesforce Projesi” ile büyük bir adım attık.

Projeye başlamadan önce proje planını ve projede yer alacak ekipleri oluşturduk. Projemizi hedeflenen geçiş tarihinde canlı kullanımına almak için tüm satış kanallarımızdan gelen taleplerin ortak bir süreçte değerlendirilmesini, saha, satış ve ürün süreçlerinin yönetiminde olmasını hedefledik. Proje iş planımızda, çalışma boyunca karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve özellikle test süreçleri için gerekli zamanı ayırdık.

Çalışma süresinde öngörümüzün dışına çıktığımız zamanlar oldu. Tahmin edilen test sürelerinin artması ve entegrasyon konularında aksaklıklar yaşanması nedeniyle çözümler üretmemiz gerekti. Proje, iş planımızda hedeflediğimiz geçiş tarihinde canlıya geçti ve iş süreçlerimizi bu yeni CRM sistemi ile yönetmeye başladık.

Neden böyle bir dönüşüm yapma kararı aldınız?

Mevcutta kullandığımız program ve alternatifler üzerinde detaylı karşılaştırma ve araştırmalar yapıldı. Kararımızı verirken Salesforce şirketinin dünya çapında elde ettiği başarılar ve küresel bir şirket olması etkili oldu.

Fortune 500 listesinde bulunan ve dünyanın en iyi kurumsal bulut bilişim şirketi olan Salesforce, küresel piyasalarda dünyayı değiştiren 50 şirket arasında gösteriliyor. Dünya’da 150 binden fazla müşterisi ve milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.

Salesforce Türkiye Yetkili İş Ortağı Inspark firmasının bu süreçteki tecrübesi ve her zaman yanımızda olarak bizi desteklemesi bizim için yönlendirici ve belirleyici oldu.

Sistemin sunduğu avantajlar nelerdir?

Sistem tüm kullanıcılar için esnek ve kolay kullanım üzerine kurgulanıyor. Sahadan gelen veriler sisteme hızlı entegre oluyor ve herkes aynı anda verilere erişebiliyor.

Gartner değerlendirmelerinde çıkan başarılı salesforce oranları, sistemin kullanıcı dostu olması, yeniliklerin sürekli takip edilerek gerekli güncellemelerin hızla yapılması ve adaptasyonu, Salesforce programını tercih etmemizde önemli etkenler oldu.

Çözümü hayata geçiren iş ortağı seçimi nasıl oldu? İş ortağının katkıları ne oldu? 

Deneyimli danışman kadrosu, karar aşamalarında verilen destekler, alt yapılarımız için sunulan alternatif çözümler, ekibin her aşamada yanımızda yer alması CRM alanındaki iş ortağımız olarak Inspark’ı seçmemizde etkili oldu. Inspark’ın farklı sektörlerdeki deneyimleri ve bu deneyimlerden çıkan sonuçları şirketimizin için katma değerli sonuçlara dönüştürebilmesinin katkıları iş süreçlerimize olumlu yansıdı.

Karar verilirken değerlendirmeye alınan ürün özellikleri ve faydalarını anlatabilir misiniz? 

Salesforce programının Cloud alt yapısına sahip olmasından dolayı sisteme kolay erişim sağlanabiliyor. Aynı zamanda Salesforce mobil uygulaması önemli bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

Sistemin kullanıcı dostu olarak kurgulanması tüm kullanıcıların sisteme kolayca adapte olmasını sağlarken, program içerisinde geliştirmeleri kullanıcıların da yapabilmesine imkân sağlıyor.

Sahadan gelen verilerin sisteme hızlı entegre olması nedeniyle tüm kullanıcıların aynı anda verilere ulaşması ayrıca avantaj sağlıyor.

Kullanıcıların adaptasyonu için nasıl bir yöntem izlendi? İlk tepkiler nasıldı?

Şirket bünyesinde önceki süreçlerde de CRM sistemleri kullanıldığı için işin adaptasyon süreci zor olmadı. Projenin canlıya geçişi ile beraber ilgili birimlerin desteğiyle sistem kullanımına yönelik eğitimler organize edildi ve sistem kullanımı ile ilgili ihtiyaç duyulan her an tüm ekibe hızlı bir şekilde destek sağlanacak bir yapı oluşturuldu.

Yönetimin bu değişime yaklaşımı nasıl oldu?

Üst yönetimimiz tarafından sistem yakından takip ediliyor. Raporların sistem tarafından otomatik olarak gönderilmesi ve istenilen her an güncel verilere ulaşılabilmesi sistemin beğenilen özellikleri oldu. Sistemin kolay kullanımı, istenilen veriye kolay erişim, kanaldan gelen verilerin takibi şirketimize iş süreçleri ve müşteri yönetimi konusunda büyük avantaj sağlıyor.

Bundan sonraki aşamada ne gibi değişiklikler öngörülüyor? Salesforce çözümlerinin kullanılacağı alanlar genişletilecek mi?

İlerleyen süreçlerde pazarlama, ürün geliştirme ve teklif yönetimlerinin kademeli olarak sisteme dahil edilmesi konusunda çalışmalar yapılıyoruz.

Bunları da beğenebilirsin