Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Haberler

50. Yaşını Kutlayan Karsan’dan Yurt Dışı Atağı

12 Ağustos 2016
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

1919 yılından bu yana ağırlıklı olarak İtalya pazarına yönelik otobüs üretimi yapan ve Menarinibus markasıyla ağırlıklı olarak faaliyet gösteren IIA’nın (Industria Italiana Autobus)’un % 5 hissesini satın alan Karsan, vizyoner atılımlarına bir yenisini daha ekledi. Doksan yılı aşkın bir süredir ürettiği 30 binin üzerinde otobüs ile İtalya’da toplu taşımacılığın gelişmesine katkıda bulunan köklü otobüs firması IIA ve markası Menarinibus’a ortak olan Karsan, bu stratejik işbirliği sayesinde öncelikle Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticilerinden biri olmayı hedeflerken, aynı zamanda ülkemizin zirveye oynayan otobüs ihracatçısı firmalarından biri olmayı amaçlıyor. Karsan CEO’su Okan Baş, “2010 yılından bu yana ülkemizde halihazırda işbirliği içinde bulunduğumuz üretim ve satış sorumluluğunu alarak aynı zamanda Avrupa pazarlarına da ihracat yaptığımız IIA çatısı altındaki Menarinibus markasının artık % 5 hissesini alarak ortak olduk. Bu vesile ile hem Karsan hem de Menarinibus markası olarak gerek Bursa’da yaptığımız üretimde gerekse yapacağımız ihracatta önemli bir sıçrama yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Karsan’ın Türkiye’nin sınırlarını aşarak yurt dışında hem kendi markası hem bir üretici olarak boy göstermeye artık daha hazır olduğunu dile getiren Karsan CEO’su Okan Baş, “Türkiye, otomotiv sektörünün her alanında global bir atağa kalktı. Bu dönemde Karsan olarak yaptığımız stratejik ortaklık ile Avrupa’da daha güçlü ve emin adımlar atabileceğiz” dedi. 2013 yılından bu yana Menarinibus markası için 1100 adete yakın sipariş aldıklarını da hatırlatan Baş, 2016 yılında ise bugüne kadar 100’e yakın yeni sipariş aldıklarını da vurguladı.

Karsan Menarinibus’un Türkiye’deki Stratejik Ortağı

İtalyan otobüs üreticisi Menarinibus ile 2 Eylül 2010’da imzaladığı anlaşma neticesinde Karsan, Menarinibus’un bütün ürün gamının Türkiye’de münhasır olarak üretim, pazarlama, satış, satış sonrası hizmetler ve ihracatını sürdürmek üzere sorumluluğu üstlenmişti. İmzalanan stratejik ortaklık anlaşması neticesinde Ekim ayı sonunda Akçalar fabrikasında otobüs üretim hazırlıklarına başlayan Karsan, Ocak 2011’de ilk üretimini hattan indirmiş ve ardından ilk toplu sevkiyatını Roma’da toplu ulaşımda hizmet vermek üzere İtalya’ya gerçekleştirmiştir. İETT’nin 240 adet solo tip (12 m.) doğalgazlı ve 300 adet körüklü (18 m.) dizel otobüs alımı için açtığı ihaleleri kazanan Karsan, Bursa’daki fabrikasında ürettiği Menarinibus markalı otobüsleri İstanbulluların hizmetine sunmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Karsan’ın Bursa fabrikasında ürettiği Menarinibus markalı 181 adet “Doğalgaz Yakıtlı Solo ve Körüklü Tip Otobüsler” de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise Menarinibus markalı yerli üretim 240 adet CNG yakıtlı solo otobüsü hizmet için kullanmaktadır.

Bu haberler ilginizi çekebilir

8. Ağır Vasıta & Treyler Zirvesi: Yeni Yolculuk Başlıyor
Türkiye’de Geri Dönüşümde Yeni Bir Dönem Başlıyor
Continental’den Bölgesel Taşımaya Güçlü Yeni Lastik: Conti Hybrid HT 5
Ford Otosan, 2025 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
UND Kadın Tır Sürücü Akademisi 2. Dönem Mezunlarını Verdi
ETİKETLENDİ:Industria Italiana AutobusKarsanMenarinibusOkan Baş

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?