Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Haberler

Antalya Büyükşehir’den eğitim seferberliği

23 Mart 2017
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de toplu ulaşım sektörü için örnek bir uygulamaya imza atarak, kent merkezinde “2 minibüsün 1 otobüse dönüşümü”nü gerçekleştirerek, daha konforlu ve modern otobüslerle toplu taşıma hizmeti verilmesini sağlamıştı. Her geçen gün artan otobüs sayısı ile kentimizin ulaşım sistemini daha da güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak, toplu taşıma araç şoförlerinin yolcularla daha etkili ve doğru iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarında görevli 1106 şoför için eğitim programı düzenliyor. 27-28-29 Mart 2017 tarihlerinde Cam Piramit’te gerçekleştirilecek program kapsamında otobüs sürücülerine “hizmette kalite ve verimlilik, halkla ilişkiler ve eğitim, stres yönetimi ve öfke kontrolü, moral ve motivasyon” konularında eğitimler verilecek.

Vatandaş memnuniyeti

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada; “Toplu taşıma araçlarında hizmet kalitesini arttırmak ve vatandaşlarımız için daha konforlu yolculuk hizmeti sunmak amacıyla, 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirmiş olduğumuz mesleki eğitim çalışmalarına 2017 yılında da devam ediyoruz. Toplu taşıma araçlarında görevli şoförlerimizle ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve önerileri hassasiyetle değerlendiriyor, yolcularımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışıyoruz. Vatandaşların memnuniyetlerinin artırılması ve araç şoförlerine yönelik şikayetlerin azaltılması amacıyla düzenlediğimiz eğitimler kapsamında; şoförlerimizle yolcularımız arasındaki iletişimi güçlendirmeyi, daha hoşgörülü ve daha güler yüzlü şoförlerimizle yolculuk hizmeti sunmayı hedefliyoruz” denildi.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Zonguldak’ın Toplu Ulaşımına Anadolu Isuzu İmzası: 7 Novociti Midibüs
Turizm Sektörü 2026 Sezonuna Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar ile Hazırlanıyor
Anadolu Isuzu Üst Yapıcı İş Ortaklarıyla Kocaeli Fabrikasında Bir Araya Geldi
Ford Otosan’ın Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Lideri Gökçe Demirel Kutan Oldu
Lojistik Zirvesi | Küresel Ticaretin Gücü
ETİKETLENDİ:antalya belediyeeğitimmanset

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?