Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Lojistik

SEAT, robotik lojistik yapıyor

25 Şubat 2020
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

İspanya’nın Barselona kentinde bulunan Martorell’deki SEAT üretim merkezi, daha sürdürülebilir, dijitalleştirilmiş, akıllı bir fabrika haline gelme hedefine doğru ilerleme kaydediyor. Bu kapsamda 8 insansız taşıma aracı, fabrikanın dış alanında çalışmaya başladı. Fabrikada hali hazırda iç mekanlarda 200’den fazla insansız taşıma aracı görev yapıyor, ancak bu araçlar manyetik bantlar vasıtasıyla yönlendirme sistemiyle çalışıyor. Yeni kullanılmaya başlayan insansız araçlar ise, 4G ile otomatik yönlendirmeli şekilde hareket ediyor.

Her dış mekan araç ve vagonları maksimum 10 ton taşıma kapasitesiyle 25 metrelik bir konvoy oluşturabiliyor ve 3,5 kilometre uzunluğunda bir rotada hareket edebiliyor. Navigasyon sayesinde bu araçlar, manyetik bant veya tellerle yönlendirilmediği için bakım masrafları azalıyor, önceden bir kurulum gerekmiyor ve yeni rotalara çok kolay adapte olabiliyorlar.

Bu teslimatlar şimdiye kadar bir kamyon veya traktör kullanılarak gerçekleştiği için, dış mekan araç filosu her yıl 1,5 ton CO2 ’nin azalmasına olanak tanıyor. Bu araçların kullanımı teslimatları daha etkili ve az maliyetli hale getirirken, fabrika içindeki araç trafiğinde olduğu gibi hem başlangıç hem de varış noktalarında yığılmayı azaltıyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü Oldu
Aras Kargo’dan 100 Milyon Euro’luk Yeni Yatırım Hamlesi
CEVA Logistics ve PepsiCo’dan Stratejik İş Birliği
Oregon, Nürnberg’de “İzinli Alıcı & Gönderici” Tesisi Açtı
Türkiye Lojistik Sektörü UTİKAD’ın 40. Yıl Balosunda Buluşacak
ETİKETLENDİ:lojistikmansetrobotikseat

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?