2020 yılında lojistiğin teknolojiyle daha da entegre olacağını düşünüyoruz

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2019 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?

2019 yılında, hem uluslararası arenada hem de yurt içi piyasasında yatırıma ve büyümeye odaklanmıştık. Bu kapsamda yeni yatırım ve projelerimizi hayata geçirdik. Hizmet verdiğimiz tüm alanlarda belirlediğimiz büyüme hedeflerini gerçekleştirdik diyebiliriz.

Yoğun taşımalar yaptığımız hava ve denizyolunda yüzde 38 oranında büyürken, uluslararası karayolu taşımacılığında yüzde 9, yurt içi taşımacılıkta yüzde 40, satış ve pazarlama açısından da yüzde 55 oranında büyüme kaydettik. Bununla birlikte, ihracat ve ithalat taşımalarımızda 5000’in üzerinde sefer gerçekleştirdik. 81 ile dağıtım yaptığımız yurt içinde ise 50.000’e yakın taşıma yaparak Türkiye’nin her noktasına dokunduk.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni hizmetler vb. gelişmeler nelerdir?

2019 yılında pazar stratejilerimiz doğrultusunda yeni yatırımlarımızı hayata geçirdik.

Araç filomuzu büyütürken, mevcut araçlarımızı da yeniledik. Dünyanın en büyük havalimanları arasında bulunan İstanbul Havalimanı’ndaki depo yatırımımızı hizmete aldık. İstanbul Havalimanı’nın hava kargoda sağlayacağı avantajlardan en iyi şekilde faydalanmayı amaçlıyoruz.

Yurt dışında güçlü iş ortaklıkları kurarken, mevcut iş ortaklıklarımızı daha da güçlendirdik. Dünyanın en büyük lojistik networklerinden WCA’nın (World Cargo Alliance) Singapur’da düzenlenen ‘Network Konferansı’na katılım sağladık. Burada farklı ülkelerden gelen 3000’e yakın lojistik şirketine Türkiye’nin lojistik alanındaki gücünü aktardık.

Yine yıl içinde yoğun taşımalar yaptığımız Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretle buradaki mevcut müşterilerimizin yanı sıra potansiyel müşteri ve pazarlarla ilgili de verimli temaslarda bulunduk. Toplam taşımalarımızın yüzde 25’ini oluşturan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki payımızı daha da artırmayı başardık.

Ayrıca, hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimizi daha yakından tanımak, beklenti ve taleplerini doğru yorumlamak, ihtiyaçlarını öncesinde tespit edip çözümler ile gidebilmek ve doğru hizmetler sunabilmek için CRM sistemimizi güçlendirdik.

Genel olarak 2020 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak?

2020 yılında mevcut başarılarımızı bir adım daha ileriye taşımak temel hedefimiz olacak. Bununla birlikte hizmetlerimizin kalitesini artırarak yeni müşteriler kazanmayı ve pazar payımızı genişletecek stratejiler izleyeceğiz. 2019’da Ege ve Akdeniz bölge yapılanmalarımızı güçlendirdik ve pazar paylarını arttırdık. Yeni yıl ile birlikte 50 adetlik dedike araç yatırımı yaparak şehir içi düzenli dağıtım operasyonlarını gerçekleştirmeye başlıyoruz.

Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

2019 yılında olduğu gibi, 2020 yılında da lojistiğin teknolojiyle daha da entegre olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle gerek yatırımlar gerekse de stratejiler bu doğrultuda belirlenecek. Aynı zamanda bu yıl küresel ekonomide beklenen toparlanma, lojistik aktiviteleri canlandıracaktır. Fevzi Gandur Logistics olarak ülkemizdeki ihracatçı ve ithalatçı firmaların talep ve ihtiyaçlarını da yakından takip edeceğiz.

Bunları da beğenebilirsin