Bağımsız Atölyeler için Çözüm MAHLE’de!

MAHLE Aftermarket, bu sene Frankfurt’ta düzenlenecek olan Automechanika fuarına geniş yelpazedeki ürünleriyle geliyor.

Bağımsız Atölyeler için Çözüm MAHLE’de!

Bağımsız Atölyeler için Çözüm MAHLE'de!

MAHLE’nin endüstri ve atölyeler için fuardaki varlığının odak noktası, yeni MAHLE BatteryPRO arıza tespit sistemi ve elektrikli araçlar için hizmet çözümleri olan E-Tarama, E-Sağlık ve E-Bakım. Ayrıca MAHLE, klima ve şanzıman yağı servis çözümleri yanında sürücü yardım sistemlerinin kalibrasyonuna yönelik atölye ekipmanlarını da fuarda sunuyor olacak. Stuttgart teknoloji grubu bağımsız atölyeleri özellikle tüm bu ekipmanların değişimi ve servis parçalarının temini konusunda da destekliyor. Fuardaki görüntü, geleneksel ve alternatif tahrik sistemlerine yönelik geniş bir filtre ve motor parçaları portföyü ile tamamlanıyor. Automechanika fuarı 13-17 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek. MAHLE Aftermarket 9. Salonda C01/C06/C16 ve açık alanda F11/E41 Stantlarında yerini alacak.
MAHLE Yönetim Kurulu üyesi ve Aftermarket iş birimi direktörü Olaf Henning “Automechanika’da yer almamız, inovasyonumuzun hızının ne kadar arttığını etkileyici bir şekilde gösteriyor” diyor ve ekliyor, “Çözümlerimizle başta batarya arıza tespit sistemleri alanında olmak üzere küresel rekabetin çok ötesine ulaştık.”

Bu yıl Mart ayının sonundan bu yana MAHLE Aftermarket, MAHLE TechPRO® arıza teşhis aracıyla, dünyada elektrikli araçlarda batarya arıza tespitlerini gerçekleştirmek üzere bağımsız atölyeler düzenleyen ilk tedarikçi oldu. Yıl sonunda E-Tarama fonksiyonu E-Sağlık ve E-Bakım ekipmanlarıyla genişletilecek. E-Sağlık, şarj fişi aracılığıyla araç bataryalarında arıza tespiti yapar ve ölçtüğü verileri bulutta değerlendirir. Bu sayede, bir bataryanın durumu filodaki aynı modellerin diğer tüm kayıtlı bataryalarıyla bağlantılı olarak sınıflandırılabilir. Ayrıca, E-Sağlık aracın kalan kullanım ömrüne ilişkin bir tahmin de üretir. 2022’nin başından bu yana, yeni arıza tespit çözümleri
TÜV NORD Mobilität ve ünlü bir Avrupa filo operatörüyle birlikte uygulamalı olarak test edilmektedir. E-Bakım, araç bataryalarının soğutma devrelerinde bakım yapan bir hizmet birimidir. Bu bağlamda, araç ve soğutma suyu üreticileri kullanılan soğutma suyu için belirli değiştirme aralıkları belirler. Böylece MAHLE Aftermarket, atölyelerin içten yanmalı motorun ötesinde ek bir iş hacmi sağlanmasına destek olur.

Ticaret fuarında yer almanın bir diğer odak noktası da, hem MAHLE’nin EmissioPRO ekipmanıyla hem de TÜV genel denetlemesinin bir ayağı olarak 2023’ün başından itibaren Almanya’da zorunlu olacak olan egzoz borusundan çıkan partiküllerin ölçümünü sağlayan MAHLE PMU 400 cihazıyla birlikte egzoz gazıdır. Yoğuşma partikül sayacının kullanımı sayesinde, PMU 400 sıkı ölçüm toleransları ve farklı motor tipleri ile ilgili yasada ileride yapılacak değişiklikler için de iyi bir donanıma sahiptir. Piyasadaki diğer ölçüm teknolojilerinin aksine, başta benzinli motorlarda olmak üzere egzoz gazı akışında tekli nanopartiküller çok düşük yoğuşmalarda dahi tam olarak ölçülebilir. Bu da, ölçüm aletinin en hassas parçasında partikül ve toz birikimini en aza indirmek için egzoz borusundan alınan örnek temiz havayla 200 kata
kadar seyreltilebileceği anlamına geliyor. Yani PMU 400 oldukça güvenilir ve bakımı kolay bir ölçüm aletidir. Ayrıca kullanımı da kolaydır.

Bunlarla birlikte MAHLE, Automechanika’da filtreleri ve motor bileşenlerini kapsayan geniş yelpazesini de sunuyor. MAHLE Aftermarket filtre çözümleriyle halihazırda Avrupa’daki tüm hibritlerin neredeyse %100’ünü ve tüm bataryalı elektrikli araçların yaklaşık %70’ini kapsamaktadır. Aynı zamanda şirket, değişmekte olan mobilite karşısında elektronik iş birimini geleceğe hazır atölyelerle genişletiyor.

Bağımsız Atölyeler için Çözüm MAHLE'de!

Bunları da beğenebilirsin