Brisa’dan kadın mühendis adayları için yeni program

Türkiye lastik sektörünün devleri arasında yer alan Brisa, kadın istihdamı ve fırsat eşitliğine dikkat çekerek yeni bir program başlattı.

BRİSA’DAN KADIN MÜHENDİS ADAYLARI İÇİN YENİ PROGRAM

Türkiye lastik sektörünün devleri arasında yer alan Brisa, kadın istihdamı ve fırsat eşitliğine dikkat çekerek yeni bir program başlattı. Şirket, Türkiye’de genç nesillerin özellikle de mühendislik fakültelerinde okuyan kadınların yaratıcılıklarını teşvik ederek, onları yeni fikirler üretme konusunda cesaretlendirmek ve desteklemek amacıyla Ideathon programını duyurdu.  Dünya Kadın Mühendisler gününde “Bizimle Tasarlamak İsterSEN” çağrısı ile ilk duyurusu yapılan Brisa Online Ideathon’da kadın mühendis adayları, iş yerinde eşitliği sağlamak ve çeşitliliği artırmak konusunda fikir üretecek.

Brisa, geçtiğimiz yıl Hackathon projesi ile geleceğin kadın mühendislerine cesaret aşılamak ve onları desteklemek adına bir adım atmıştı. Kadınların iş hayatında var olmasını destekleyen şirket, bu yönde yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Brisa, bu yıl da Makers Türkiye iş birliğiyle, kadın mühendis adaylarına, iş yerinde eşitliği sağlamak ve çeşitliliği artırmak konusuna birlikte cevap aramak üzere “Bizimle Tasarlamak İsterSEN” diyerek bir Ideathon yapacağını duyurdu. Yeni proje çağrısını Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde yapan Brisa, hem konu hakkında farkındalık yaratmayı hem de mühendislik fakültelerinde okuyan kadın mühendis adaylarının yaratıcılıklarını teşvik etmeyi, onları yeni fikirler üretme konusunda cesaretlendirmeyi, farklı bakış açıları kazandırmayı ve gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

30 kadın mühendis adayı seçilecek

Bu sene ilki düzenlenen programa, Türkiye genelindeki tüm mühendislik fakültelerinde öğrenimini sürdüren kadın mühendis adayları tasarlamakistersen.com adresinden 25 Ağustos tarihine kadar başvurabilir. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından seçilecek 30 mühendis adayı, 1 Eylül tarihindeki tek günlük online etkinlikte, 5 kişilik ekipler halinde Brisa “iş yerinde eşitliği sağlamak ve çeşitliliği artırmak” için fikirlerini oluşturacak. Ideathon kapsamında Design Thinking, problem tanımlama, fikir üretme ve prototipleme gibi başlıklarda eğitimler gerçekleştirilecek.

Bunları da beğenebilirsin