DAF LF Electric, EV Rally 2023’ü başarıyla tamamladı!

Uzun rotalar. Daha kısa mesafeler. Kentsel alanlar. Otoyollar ve engebeli araziler. DAF LF Electric, İngiltere ve İrlanda'da gerçekleştirilen yaklaşık 2000 kilometrelik EV Rally 2023'te, operasyonel mükemmelliğini ve güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı. DAF Trucks, sürdürülebilir taşımacılık araştırmalarına yönelik çalışmalar yapan İngiltere merkezli bir teknoloji kuruluşu olan Cenex ile birlikte, bu 5 günlük yolculuğu başarıyla tamamladı.

DAF LF Electric, EV Rally 2023’ü başarıyla tamamladı!

EV Rally, Galler’in başkenti olan Cardiff’te başladı. İlk durak Londra’ydı, ardından Edinburgh (İskoçya) ve Belfast’tan (Kuzey İrlanda) geçildi. Bitiş çizgisi ise İrlanda’nın başkenti Dublin’deydi.                                   Etkinlik, tamamen elektrikli araçların (EV’ler) ve temiz enerji projelerinin özelliklerini göstermek üzere tasarlanmıştı. Ralli organizasyonu, tek bir şarjla 500 kilometreye kadar menzile sahip DAF LF, XD ve XF Electric gibi kamyonlar da dahil olmak üzere daha büyük elektrikli araçlara hizmet sunabilecek kamuya açık şarj alt yapısının önemini de vurgulamayı amaçlıyordu.

20 DAF LF Electric kamyon
DAF-Cenex ekibinin 19 tonluk LF Electric modelinin başarısı, İngiltere hükümetinin gerçekleştirdiği günlük kullanımda EV’lerin verimliliğine ilişkin 18 aylık bir bilgi araştırma çalışması olan Battery Electric Truck Trial (BETT) ile bir kez daha kanıtlandı. BETT, şu anda hizmette olan 20 DAF LF elektrikli araçtan oluşmaktadır.

Şarj

“Şarj altyapısını geliştirin”
DAF Trucks UK EV ve Sürdürülebilirlik Müdürü Adam Bennett, şu açıklamada bulundu: “Bu etkinlik, LF Electric kamyonumuzun olağanüstü kapasitesini kanıtlıyor. DAF, sıfır emisyonlu taşımacılığa hazır. Etkinlik ayrıca Avrupa’da büyük araçlara yönelik özel altyapı ihtiyacını da vurguladı. Mevcut araç şarj noktalarına yapılan küçük uyarlamalar, kamyonların erişimini iyileştirmek için etkili bir ilk adım olacak. Sadece kamyonlar için özel bir altyapı kurulursa EV’lerin operatörler tarafından benimsenmesi konusunda istenen etki oluşabilir. Kamyonlarımızın hazır olduğunu gösterdik. Artık Avrupa’daki yetkililerin şarj altyapısını geliştirme zamanı geldi.”

Bunları da beğenebilirsin