Filoların alternatif yakıtlara geçişi sürüyor

13 ülkeyi kapsayan ve 317’si Türkiye’den olmak üzere 3 bin 930 filo yöneticisinin görüşlerinin alındığı araştırmaya göre Avrupa’da şirketlerin yüzde 40’ı elektrikli, hibrit veya şarj edilebilir hibrit araçlardan en az birini filosuna dahil etmiş veya önümüzdeki 3 yıl içerisinde dahil etmeyi planlıyor. Türkiye’de bu oran yüzde 25 seviyesinde.

İngiltere liderlik ediyor

Arval Mobility Observatory araştırmasına katılan ülkeler arasında elektrikli ve hibrit araçların filoya dahil edilmesi kapsamında İngiltere yüzde 61, Hollanda yüzde 58 ve Belçika yüzde 55’lik oranlarla sıralamada ilk 3’e yerleşirken; Türkiye sıralamada yüzde 25 ile, İtalya, Polonya ve Çekya’nın üstünde, 10’uncu sırada yer aldı.

Oluşturulacak uygun ve yaygın altyapı alternatif araçlara geçişte ilgiyi artırabilir

Filo yöneticilerine alternatif yakıtlara geçiş için ne gibi koşullar gerektiğinin sorulduğu araştırmada Türkiye’de elektrikli araçları şarj edecek altyapının yaygınlaşmamış olması elektrikli araçlara geçişteki en temel sorunlardan biri olarak ön plana çıktı. Bugün, alternatif yakıtlı araçları kullanan şirketlerin yüzde 7’sini büyük kurumlar oluştururken, araştırmaya katılan Türk şirketlerin yüzde 11’i önümüzdeki 3 yıl içinde alternatif enerjili araçlara geçiş yapmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Bunları da beğenebilirsin