Hd Kauçuk, IATF 16949:2016’da revizyon basamağını tamamladı

IATF 16949:2016 belgelendirme ve revizyon geçiş dönemine bilgilendirme seminerleri ve eğitimlerle başlandı. Başarının ilk adımının bütün çalışanların aynı istekle aynı hedefe odaklanması olduğunun bilincinde olan HD Kauçuk 2018 yılını ‘’Eğitim ve Kişisel Gelişim Yılı’’ olarak planladı. Bu kapsamda her seviyeden çalışanın şirketin gelişmesinde aktif rol aldığı, kendini ve işini geliştirdiği bir yapı oluşturmak için faaliyetlere başlandı. Ayrıca kendi alanıyla ilgili seminer, konferans ve kongrelere katılımlar sağlandı.

IATF 16949:2016 Revizyonunda önemli bir başlık oluşturan ‘Liderlik’ kavramının anlaşılması için bütün birim yöneticileri gerekli eğitimleri aldı. Süreç liderleri ve bu süreçlerin hedefleri belirlendi.

Süreç liderlerinin gerekli yeterlilikleri sağlandıktan sonra; bütün süreç liderlerinin katılımıyla revizyonun ilk adımı olarak HD Kauçuk ‘İç ve Dış Bağlamları’ belirlendi. İç ve dış bağlamlarla ilişkilerin nasıl yürütüleceği ile ilgili yöntemler belirlendi. Bu ilişkilerin yönetiminde oluşabilecek risk ve fırsatlar değerlendirilerek gerekli görülen önlemler alındı.

Revizyonun ikinci adımı olarak ‘Süreç yaklaşımı’ ve ‘Risk analizi’ eğitimleri tamamlandı.  Bütün liderler ve çalışanlarının katılımıyla süreçler gözden geçirildi. Her birim, süreç müşteri ve tedarikçilerini de dahil ederek ‘Risk Analizi’ni yaptı. Bu analizler sonucu oluşabilecek risk ve fırsatlar belirlenerek ‘Stratejik İş Planı’ nda girdi olarak değerlendirildi.

Kaliteli ürünün ancak kaliteli hammadde ve yarı mamul ile sağlanabileceğini vurgulayan HD Kauçuk Kalite Güvence Sorumlusu Hacer Kaya Tedarikçi Geliştirme Sürecini şu şekilde özetledi ;

‘’IATF:16949:2016 çalışmalarını yürütürken bu süreçte tedarikçilerimizin de büyük bir rol oynadığının bilincindeydik. Bütün tedarikçilerimizi kapsayan bir risk analizi yaparak geliştirme planına dahil edeceğimiz tedarikçileri belirledik. Bunu belirlerken yarı mamulün son ürün üzerindeki etkisini, alternatif tedarikçi şartlarını ve tedarikçi değerlendirme sonuçlarını göz önünde bulundurduk. Genel olarak hazırladığımız ‘Tedarikçi Geliştirme Planı ’nı tedarikçilerimizin ihtiyaçlarına göre özelleştirerek gerekli destek ve eğitimleri tedarikçilerimize sağladık.’’

Başarıyla tamamlanan bir denetim sürecini ardında bırakan HD Kauçuk, üretimde verimliliği arttırmak ve kalitesizlik maliyetlerini minimuma indirmek amacıyla başladığı ‘’Yalın Üretim’’ çalışmalarına hız verdi.

Bunları da beğenebilirsin