Hidromek Ar-Ge şampiyonları arasına girdi

Turkishtime Dergisi tarafından hazırlanan AR-GE 250 araştırmasının sonuçları belli oldu. Bu yıl kapsamı genişleyen araştırmada firmalar, AR-GE’ye yaptıkları yatırımların yanı sıra AR-GE Merkezinde yürüttüğü proje sayısı, alınan tasarım tescil ve patent sayısı gibi başlıklar altında da değerlendirildi.

Daha önce en çok ihracat yapan firmalar sıralamasında yer alan kuruluşlardan alınan veriler ve halka açık şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdikleri bilgiler dahilinde hazırlanan listenin oluşturulmasında bu yıl T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan onaylı AR-GE merkezine sahip firmaların yaptığı bildirimlerden de yararlanıldı. Bu sayede bugüne kadarki en kapsamlı AR-GE tablosu ortaya çıktı.

 

AR-GE yatırımları ile listede 39. sırada yer alan HİDROMEK; AR-GE Merkezinde yürüttüğü proje sayısına göre 32., AR-GE Merkezinde çalışan lisans ve lisanüstü personel sayısına göre 45. sırada yer aldı. Ayrıca AR-GE Merkezinde alınan tasarım tescil sayısına ve alınan marka sayısına göre 22. sırada, alınan patent sayısına göre ise 31. sırada bulunuyor.

2014 yılında, Türkiye’nin 157., iş ve inşaat makineleri sektörünün ilk Teknoloji ve AR-GE Merkezini kuran HİDROMEK, AR-GE faaliyetlerini geliştirmek ve ürün gamını zenginleştirmek için 2018 yılında 2. AR-GE merkezini de faaliyete geçirdi. Bugün 3000 m2’lik ofis, test ve prototip atölye alanı ve 150 personeli ile iş ve inşaat makineleri sektörüne yeni ve teknolojik ürünler katmaya devam ediyor. Teknoloji ve AR-GE Merkezleri bünyesinde TÜBİTAK destekli projeler ve Üniversite- Sanayi işbirliği çerçevesinde yaptığı çalışmalar ile katma değeri yüksek elektrik ve elektronik kontrollü makine tasarım ve geliştirme faaliyetlerini yürütüyor. HİDROMEK bugünlerde ise dünyada üretilen ilk lastik tekerlekli yüzde yüz elektrikli ekskavatörünü geliştirme faaliyetlerine devam ediyor.

 

AR-GE merkezinin kuruluşundan bugüne alanında uzman personel sayısında %50’ye yakın oranda artış sağlayan HİDROMEK,  dinamik mühendis kadrosu ile özgün mühendislik ve tasarım faaliyetlerini sürdürüyor. AR-GE, tasarım çalışmaları ve yaptığı yatırımlar ile her geçen gün daha fazla yerlileştirme sağlayan HİDROMEK, Türkiye sanayisine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamaya devam ediyor.

Bunları da beğenebilirsin