2002 yılından beri Tırsan bünyesinde faaliyet gösteren Alman treyler üreticisi Kässbohrer, ürettiği inşaat, enerji, sanayi ve proje taşımacılığına yönelik low-bed semi-treylerler ile sektörel ihtiyaçlara ve müşterilerine çözüm ortağı olmaya devam ediyor.
Almanya’nın ağır yük taşımacılığında öncü firmalarından biri olan Reiser Schwertransport GmbH, 4 – 6 Ocak 2016 tarihlerinde Almanya’nın Nordhausen şehrinden ABD’ye gönderilmek üzere yaklaşık 60 ton ağırlığında olan ve yüklemesinin 4 saatte yapıldığı, doğalgaz santralinde kullanılacak olan transformatör iskeletini/gövdesini K.SLH 8 aracına yüklenerek, Nordhausen’den Müllheim an der Rohr (Duisburg Limanı) şehrine taşınmasını gerçekleştirdi.
Ürünün kullanıcı deneyimine şahit olmak ve aracın performansını incelemek için yapılan ziyarette, Kässbohrer adına Low-Bed Ürün Sorumlusu Berkay Şensoy ve Pazarlama Uzman Yardımcısı Ayşe Harmancı sevkiyat boyunca Reiser Schwertransport GmbH firmasının baş şoförü Manfred Richter’e eşlik ederek ürün performansı ve yol boyunca edindiği izlenimler ile ilgili geri bildirimlerini dinledi.
Transformatör iskeletinin yüklemeye hazır hale gelmesinden sonra, yükleme operasyonun her aşamasında yer alan Manfred Richter, yükün platform üzerine yerleştirilmesi, platformda yer alan yük bağlama halkalarına bağlanması ve branda işlemlerini tamamlayarak, trafik güvenliği kuralları çerçevesinde son kontrollerini yaptı ve Duisburg limanına gitmek üzere yola çıktı.
Richter, bir yıldır kullanmış olduğu K.SLH 8’den memnuniyetini dile getirerek, teslimat sonrasında Kässbohrer Goch lokasyonunda, aracın kullanıma yönelik verilen low-bed teknik eğitimi ile K.SLH 8’i daha iyi tanıma fırsatını elde ettiğini belirterek araca kısa sürede alıştığını belirtti. Hidrolik dümenlenebilir dingil teknolojisine sahip K.SLH 8, dar yollarda maksimum manevra kabiliyeti sunarken, zorlu yol şartlarında stabil bir sürüşe imkan verdiği gözlemlendi. Manfred Richter, K.SLH 8 ile birlikte standart olarak sunulan ve 15 km/s’e kadar otomatik hizalama imkanı sağlayan “Otomatik Hizalama” teknolojisinden memnuniyetini dile getirerek, bugüne kadar sistemde herhangi bir arıza yaşamadığı için alternatif olarak sunulan manuel hizalama özelliğini kullanmasına gerek kalmadığının altını çizdi.
Ayrıca 9.000 mm platform uzamasına sahip olan K.SLH 8 aracının, yükleyeceği yükün ölçülerine göre her 1.000 mm kilitleme mesafesinin olması esneklik avantajı sunarken, açma/kapama operasyonunun şoför tarafından rahatlıkla yapıldığını ve toplam 24.800 mm uzunluğa erişebildiğini ifade etti.
Öte yandan proje taşımacılığı gibi güvenlik seviyesinin üst düzeyde olduğu bu alanda tecrübesi uzun yıllara dayanan Manfred Richter, K.SLH 8, yük bağlama halkalarının kalite ve kapasitelerinin sektör için ideal olduğuna dikkat çekti.