Kontek Enerji 2023 Yılında Yüzde 100 Büyüdü

“Enerji ve Ötesi” sloganıyla enerjinin her alanında yer alan Kontek Enerji, yenilikçi projeleri ve yatırımları ile 2023 yılını 130 milyon dolar ciro ve %100 büyüme ile kapattı. 2024 yılında kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Kontek Enerji, yeni yatırım planları, yerel ve global ölçüdeki iş birlikleri ve istihdam hedefleriyle yeni döneminde de büyümesini artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

Enerji verimliliği, otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren Kontek Enerji, büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Enerji Verimliliği & Drives çözümleri ile endüstride yüzde 20’lik bir büyüme elde eden Kontek, Solar Alliance partnerlik ağıyla, 8 bölgede 8 farklı yerel firma ile Türkiye’de kurmuş olduğu Güneş İttifakı’nı güçlendirmeye devam ediyor. 2023 yılında Solar Alliance Partnerleri ve Solar birimi ile birlikte 200 MWp kurulu gücünde projeye imza atan Kontek Enerji, 2024 yılında ise Türkiye pazarında toplamda 300 MWp kurulu gücünde GES+ projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Kontek Enerji

“Kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor, enerji ihtiyaçlarını yüksek performansla karşılıyoruz

Türkiye’de enerji sektöründe öncü projelerle hizmet veren Kontek Enerji’nin Cumhuriyet’in 100. yılını da sürdürülebilirliğin güçlü oyuncusu olarak kutladığını belirten Kontek Enerji COO’su Vedat Adak, “Kontek Enerji’nin kuruluşundan itibaren geçen 30 yıl boyunca, enerji sektöründe fark yaratan projelere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Güneş Enerjisi sektöründe faaliyet göstermeye başlayan şirketimiz şu anda Energy Storage, Automation, Drives, Engineering Drives, Solar, Solar Alliance ve Solargy’den oluşan 7 ana operasyonel birimi ile Türkiye’nin dört bir yanında sürdürülebilir ve katma değerli projelerle çevresel etkilerin azaltılmasında önemli bir rol üstleniyor. Sağladığımız teknolojiler ile doğal çevrenin ekonomik denge ve kaynaklarını korurken kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor, enerji ihtiyaçlarını yüksek performansla karşılıyoruz. 30. yılımızı kutladığımız 2024 yılında da kullanıcıların enerji ihtiyacını karşılarken, toplumsal sorumluluğumuzu unutmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

“Çalışan deneyimini güçlendirmek için Kontek Akademi’yi hayata geçireceğiz”

Adak, 2024 yılında şirketin bir diğer hedefinin ise çalışan deneyimini güçlendirmek olduğunu belirterek, “Şirket olarak çalışanlarımızın mutluluğunu ve başarısını ön planda tutuyoruz. Bu nedenle, çalışanlarımızın işlerindeki başarılarını artırmak ve motivasyonlarını yükseltmek için kurduğumuz Kontek Akademi programı ile kurum içi eğitim organizasyonları düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sayede, çalışanlarımızın mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak iş rollerindeki becerilerini güçlendirmeyi ve kariyer yollarını daha etkili bir şekilde yönlendirmelerine destek olmayı hedefliyoruz. Hızla değişen teknolojik trendlere ayak uydurabilmek ve işimizin geleceğini güvence altına almak için teknoloji odaklı eğitim programlarına destek olurken, işyerindeki inovasyonu da teşvik edecek projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımızın yaratıcı fikirlerini paylaşmalarını ve kendi projelerini geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla inovatif girişimcilik programlarını aktif bir şekilde destekleyeceğiz. Böylece, iş ortamımızda yaratıcı düşünceyi teşvik ederek çalışan deneyimini daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kontek Enerji yeni döneminde, “Enerjinin X Faktörü: Maxxen” mottosu ve markası ile hayata geçireceği yatırımıyla enerji sektöründeki birikim ve deneyimini enerji depolama alanına da aktararak yenilenebilir enerji alanında yeni bir dönem başlatacak. Maxxen, enerji depolama teknolojileri alanında, enerjiyi daha sürdürülebilir ve verimli bir şekilde kullanmak için çözümler sunmayı hedefliyor.

Bunları da beğenebilirsin