Operators Club’ta Büyük Final Heyecanı

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika başta olmak üzere 14 ülkede 12 binden fazla üyesi bulunan Operators Club (Operatörler Kulübü), ikinci kez Türkiye’deki operatörlerle bir araya geldi. Her yıl birçok ülkede düzenlenen ve yalnızca profesyonel operatörlerin katılımına açık olan yarışma, Türkiye’de ASCENDUM Makina distribütörlüğündeki Volvo İş Makinaları tarafından 3 şehirdeki 4 farklı noktada gerçekleştirildi. 13 Ağustos-4 Eylül arasında düzenlenen etkinliklere operatörlerin katılım ve ilgisi yoğun oldu. Heyecanın hiç dinmediği ve kıyasıya rekabete sahne olan yarışlarda en iyi dereceyi yapan İbrahim Uzun ve Burak Annaç, ülkenin en iyi operatörleri olduklarını kanıtlayarak Fransa’daki büyük finale adlarını yazdırdı. Zorlu yarışta 14 ülkenin kazananlarıyla karşı karşıya gelecek olan operatörler, bu kez ise dünyanın en iyisi olmak için yarışacak.

İlgi ve katılım yoğundu

Daha önce hiçbir yerde görülmeyen yarışmaların düzenlendiği Operators Club’da operatörler yetenek ve ustalıklarını sergilerken, alanlarında kendilerini kanıtlama şansı da elde etti. “Kendini Göster” sloganıyla düzenlenen ve kendine güvenen birbirinden yetenekli operatörlerin yoğun ilgisine sahne olan yarışların ilki 13 Ağustos’ta Ankara’da başladı. Daha sonra sırasıyla 20 Ağustos’ta İzmir’de, 27 ve 31 Ağustos tarihlerinde İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında devam etti. 4 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen final ise Türkiye’nin en iyi 5 adayının buluştuğu heyecan dolu bir yarışa dönüştü. Finalde en iyi dereceyi yapan İbrahim Uzun ve en iyi ikinci dereceyi yakalayan Burak Annaç, ülkelerini Fransa’da temsil etmeye hak kazandı.

Operators Club’ın Türkiye ayağı hakkında bilgi veren ASCENDUM Makina Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Serhan Özkan, “’4 haftalık bir zaman dilimi içerisinde her hafta Türkiye’nin 3 farklı şehrinde birçok farklı lokasyonda gerçekleştirilen etkinliklerde operatörlerimizle bir araya geldik. Yarışmalarda Volvo’nun kompakt ekskavatörü EC55C ile yarışan adaylardan en kısa sürede hedefe ulaşanlar dereceye girdi” dedi. Operatörlerin EC55C’nin yanında yarışma alanında yer alan EC18D ve ECR88Plus araçlarını görme fırsatı bulduğunu da belirten Özkan, yarışmaya katılamayanların ise Facebook üzerinden yapılan canlı yayınla yarışı izleyebildiği ve binlerce kişiye ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Yarışın her geçen yıl daha iyi ve heyecanlı bir duruma geldiğini belirten Özkan, Türkiye’deki etaplarda en iyi olmak için ter döken tüm adayları tebrik ederken, Fransa’da ülkelerini temsil etmeye hazırlanan finalistlere şimdiden başarılar diledi.

Sırada Fransa’daki büyük final var

Dünyanın en iyi operatörü olmak için yarışırken, ülkelerini temsil etme gururu da yaşayacak olan İbrahim Uzun ve Burak Annaç, Fransa’daki büyük final için hazırlıklarını sürdürüyor. Finalde Fransa’ya gitme hakkı kazanan finalistlerin tüm konaklama ve ulaşım masrafları ise ASCENDUM Makina tarafından karşılanacak. Türkiye finalindeki performanslarıyla ülkenin en iyisi olduklarını ispat eden operatörlerin, aynı performansı 14 ülkenin dünya çapındaki adaylarına karşı göstermesi durumunda dünyanın en iyisi olmalarının önünde hiçbir engel yok.

Bunları da beğenebilirsin