Schaeffler’den Özel Makineler için Elektrik Mühendisliği: Standartlaştırılmış Elektrik Tasarımlarını Yeni Piyasalara Taşırken

Özelleştirilmiş makine imalatına odaklanan firma Schaeffler Sondermaschinenbau, elektrik tasarımlarını birçok konumda standartlaştırıyor ve işin tamamlanması için Eplan Platformuna güveniyor.

13 konumda 1.700 çalışanıyla, makinede uzmanlaşmış firma, makine imalatı alanında büyük oyuncular arasında yer almaktadır. Bununla birlikte, olağandışı olan, şimdiye kadar (neredeyse) yalnızca bir müşteriye hizmet veriyor olmasıdır (bu, aynı zamanda büyük bir uluslararası markaya sahip bir müşteri olduğu anlamına da gelir).

Yılda 4.500 Projeyle Özel Makine Yapımı

Gerçekten de durum budur. Söz konusu firma, şirketler grubunun tamamı için özelleştirilmiş makineler ve tesis sistemleri geliştiren Schaeffler Sondermaschinenbau’dur: Schaeffler Grubu’nun dünya çapında 170 konumda yaklaşık 84.200 çalışanı ve 14.4 milyar € (2019) cirosu vardır. Schaeffler Sondermaschinenbau, bu bütünleşik, küresel olarak aktif otomotiv ve endüstri tedarikçisi için, üretim hatları montaj sistemlerine ve test teknolojilerine odaklanmaktadır.

Genel olarak, özel amaçlı makine bölümü, kurumsal grup tarafından ihtiyaç duyulan şirket içi üretim ekipmanının büyük bir kısmını karşılamaktadır. Yakın zamanda öne çıkan konular arasında, otomotiv hibrit modülleri ve yeni elektrikli aks tahrik sistemleri için karmaşık montaj ve test hatlarının geliştirilmesi ve uygulanması yer almaktadır. Ayrıca bunlar, Schaeffler’in bu bölümünü yıllık olarak yürüttüğü yaklaşık 4.500 projeden sadece ikisine karşılık gelmektedir.

Yüksek İmalat Uzmanlığı

Üretim teknolojisi gelişimindeki derinleşme, firmada uzun bir geleneğe sahiptir. 1960 yılında, Dr. Georg ve Dr Wilhelm Schaeffler kardeşler, firmanın başarısına bugün hala katkıda bulunan “Üretim Ekipmanları Departmanı”nın kurulmasının adımlarını attılar. Otomotiv endüstrisi için birinci dereceden tedarikçi olarak Schaeffler, tümü en yüksek kalite standartlarında ve yoğun maliyet baskıları altında üretilen yalpa stabilizatörleri, 48 voltluk tahrik sistemleri ve elektrikli aks modülleri gibi çok karmaşık ürünler geliştirmekte ve üretmektedir. Yüksek düzeyde üretim uzmanlığı burada büyük bir avantaj haline gelmektedir.

Schaeffler Sondermaschinenbau’nun Dünya çapındaki 1.700 çalışanının yaklaşık yüzde 60’ı, müşterileri için tekil bazda özelleştirilmiş üretim çözümleri geliştirme ve tasarımında çalışmaktadır. Yazılım da giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. BT üretim çözümlerinde, neredeyse tüm otomatik montaj teknolojisi projeleri için program üretilmekte ve bilgi birikimi çok daha derine inmektedir. Örneğin, geliştiriciler zorlu üretim ortamlarında üretkenliği ve sistem kullanılabilirliğini artırmak için durum izleme uygulaması yazmışlardır.

Almanya, Erlangen’deki tesiste elektrik tasarım mühendisi olan Stefan Vietz, Eplan’a dayalı standartlaştırılmış bir ECAD platformu geliştirmek için diğer anahtar kullanıcılarla birlikte çalışıyor.

Dış Müşterilere Açılma
Yakın zamana kadar Schaeffler Sondermaschinenbau, şirketler grubu için neredeyse tamamen firma içi projeler tasarladı ve uyguladı; yılda 4.500 projeden de anlaşılacağı üzere yapılacak çok iş vardı. Bölüm şimdi de, teknik bilgisini dış müşterilerin erişimine açmaktadır. Schaeffler Sondermaschinenbau Yöneticisi Bernd Wollenick: “Yeni faaliyet alanlarına ve müşteri hedef gruplarına açılıyoruz”, diyor. Odak noktası, montaj ve test sistemlerinin yanı sıra, robotik, görüntü ve işleme sistemleri ve üretim bilişim teknolojisi alanlarındaki bilgi birikimi ile birlikte taşlama ve honlama makineleri üzerindedir.

Elektrik Tasarımlarının Eplan ile Standartlaştırılması
Grubun dışına yapılan bu açılım, firmanın, Almanya’da Erlangen ve Bühl ve Çin’deki Taicang gibi çeşitli konumlardaki tesislerinde, her biri kendi yöntemleriyle geliştirilmiş elektrik tasarım yazılımının standartlaştırılmasına yön veren faktörlerden sadece biridir. Bu ve diğer konumlar, Eplan Platformunu, farklı biçimlerde olmakla birlikte, kullanmaktadır.

Amaç, Eplan’a dayalı küresel olarak standartlaştırılmış bir elektrik tasarımını aynı çatıda toplamaktır. Görevden anahtar kullanıcılardan oluşan bir proje ekibi sorumludur. Erlangen’de bir elektrik tasarım mühendisi olan Stefan Vietz (resim 2): “Eplan Platformunda dünya çapında işbirliği yapmamızı sağlayacak ortak, uyumlu bir altyapı geliştiriyoruz. Kapasitelerimizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmamızı ve geliştirme konularında esnekliğimizi artırmamızı sağlıyor”, diyor.

Kod Uyumlu Şablonlar, Zenginleştirilmiş Verilere Sahip Makrolar
Standartlaştırma sürecinde ekip, küresel kodlara ve normlara, özellikle, endüstriyel sistemleri, tesisle, ekipmanlar ve endüstriyel ürünler için yapılandırma ilkeleri nive referans atamalarını kapsayan EN 81346’ya yöneldi. Sascha Jäger, Bühl’deki Eplan Anahtar Kullanıcısı (resim 3): “Üretimdeki her çalışanın anlayabileceği, kod uyumlu şablonlar geliştirdik.” Ekipman tanımlama ve tesis/konum ataması gibi temel bilgiler norm haline getirilmiş ve cihaz yönetimi de standartlaştırılmıştır. Ve neredeyse her bileşenin ilgili tüm verileriyle birlikte ERP sisteminde de saklandığını ifade etmek gerekmemektedir.

Tasarımın yalınlaştırılması için, takım dık kullanılan cihazlar için, akıllarında net bir amaçla makrolar üretti. ”Her bir cihaza mümkün olan en gelişmiş veri setini atadık. Bu, imalatı kolaylaştırıyor”, dediler. Yola çıkış amaçları, “Veriye kimin ihtiyacı varsa, ne tip gerekirse, ulaşabilmelidir”. Bu, gelecekte daha fazla dış müşterinin, örneğin sistemlerin ön kabulü için veri talep edeceği arka planda gerçekleşmektedir.

Cihaz düzeyinde standartlaştırma, minimum çabayla birbirine bağlanabilen bileşenleri de beraberinde getirir. Dolayısıyla, örneğin, müşterinin başka bir üreticiden bir kontrolör veya elektrik motoru seçmesi sorun oluşturmamaktadır. Jäger: “Cihazlar kolayca değiştirilir ve yeni bileşenlerin tüm verileri kullanılır”, diyor.

Kontrol Kabinleri için 3 Boyutlu Tasarımlar Çıktı
Almanya, Bühl’de Schaeffler, üretim sistemleri kontrol kabinlerinin üç boyutlu tasarımlarını oluşturmak için zaten Eplan Pro Panel kullanıyor (resim 4). Gelecekte Pro Panel, firma için avantajları ortada olduğu için Dünya çapında kullanılacaktır. Jäger bunula ilgili bir örnek veriyor: “Tasarımcı bir montaj paneline bir frekans inverteri yerleştirdiğinde, delme modeli otomatik olarak depolanır ve veriler bir DXF dosyası olarak Perforex sistemine aktarılabilir. Bu hem tasarım hem de üretimde zaman kazandırıyor.” Böylelikle, uçtan-uca verinin sürekli sorun olduğu bir ortamda, Rittal’da saklananlar kullanıldığına, bu sadece saklama düzenine değil, aynı zamanda Rittal Therm klima kontrollerine de yansımaktadır.

Sonraki Adımlar: Otomatik Yönlendirme ve eView
Sonraki planlanan adımlar, verilerin Pro Panel’den harici kablo imalatçılarına aktarılmasını içermektedir. Vietz: “Daha sonra iletken uç kılıflı etiketli kablolar veya bitmiş kablo setleri alıyoruz. Bu ayrıca zamandan tasarruf sağlıyor ve özellikle Amerikan UL standardını kullanan projeler için de çok verimli”, diyor.

Şu anda anahtar kullanıcılar, örneğin devreye alma sırasında, Eplan eView’in kullanım desteğini test etmektedir. Jäger: “Üretim departmanı veya işletim teknisyeni, bir tabletteki şemaları çekebilir ve ayrıntıları doğrudan görüntülemek için atlama komutu kullanabilir (resim 5 ve 6). O zaman da şemaları yazdırmanıza artık gerek kalmaz ve en son veriler her zaman elinizin altında kalır.

Vietz, Eplan eView’in ek avantajlarını şu şekilde sıralıyor: “Devreye alma teknisyeni, yerinde yaptığı değişiklikleri doğrudan işaretlemede kırmızı çizgi işlevini kullanabilir. Ve üç veya dört işletim teknisyeni bir sistem üzerinde aynı anda çalışabilir ve önlerinde her zaman aynı dokümantasyon bulunabilir. Bu aynı zamanda programcılar ile iletişimi kolaylaştırır, ve bu iletişim de sadece işletimle sınırlı kalmaz”.

Piyasa Başarısında Doğru Yolda
Projenin başlangıcından bu yana geçen 2 yılda, anahtar kullanıcılar halen amaçlarına ulaştıklarını düşünmüyorlar, ancak kesinlikle doğru yolda ilerliyorlar. Standartlaştırmada büyük adımlar tamamlandı. Schaeffler Sondermaschinenbau kendini halihzarıda dış piyasada konumlandırdı ve Schaeffler Grubu dışındaki müşterilere ilk sistemler teslim edildi.

Bunları da beğenebilirsin