Tırsan Finans, Rekabetçi Ödeme Seçenekleri ile Faaliyete Geçti

Türkiye’de son 10 yılda faaliyet izni alan Türkiye’nin ilk ve tek treyler finansman şirketi Tırsan Finansman A.Ş., 17 Ağustos 2015’te Tırsan Samandıra Genel Müdürlük binasında yapılan basın lansmanı ile sektöre tanıtıldı.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada “Tırsan Finans olarak, artık kendi ürünlerimizi finanse etmenin dışında başka markaları ve 2. el araçları da finanse edebilecek bir yapıya sahibiz. Almanya, Rusya ve Türkiye’deki yatırımlar hem sektör adına hem de endüstri adına atılmış önemli adımlardır. Bir Türk şirketi olarak bu seviyeye gelmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bütün ekibimizle daha iyi noktalara gelebilmek adına çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Tırsan, Her Aşamalarda Müşterinin Tüm İhtiyacını Karşılıyor
Nuhoğlu, “Tırsan bayilik sistemleriyle, ikinci el olanaklarıyla, buybackli satışlarıyla ve FiloTIR’ıyla, tüm araçları müşterilerine sunuyordu. Artık Tırsan Finans ile finansal olarak da müşterilerine hizmet verecektir. Tırsan, tüm aşamalarda müşterinin tüm ihtiyacını karşılayan bir yapıya geldi. Çok net olan bir şey var; biz uzun soluklu bir koşucuyuz, planlarımızı asla kısa vade için yapmayız. Bugün konuştuğumuz, yaptığımız her şey önümüzdeki beş yıllık planlardır. 2015 yılının hemen başında 2018’e kadar planlarımızı yaptık. 10 bin Türkiye pazarına satılacak, 10 bini ihraç edilecek 20 bin araçlık üretim hedefimiz var. Bugün de en önemli gördüğümüz gelişim alanı yurtdışıdır. Almanya özellikle bizim için, hem fabrikamızın olduğu bir yer hem satın aldığımız markalar için de çok iyi bilinen bir yer. Kässbohrer, Hendricks ve Almanya’nın komşusu Hollanda’dan satın aldığımız Talson’la gerçek anlamda sayısal olarak da toplam üretimimizle üçüncü sırada olacağız. Daha da ötesi zaten şuanda belirli alanlarda açık ara pazar lideriyiz, Air Cargo alanı bunların başında geliyor. Tekstil taşımasında, mobilya gibi hassas malzemelerin taşınmasında çok önemli yerdeyiz. Bu konudaki başarımızı sürdüreceğiz. Bundan önce konuştuğumuz hedefleri nasıl hayata geçirdiysek bunları da sürdürmeye devam edeceğiz. Çok net olarak şunu söyleyebilirim, hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz nokta finans noktasıydı. Hem kendi bayilerimizde hem de diğer bayilere finans sağlayacak durumdayız. Her türlü markadan müşterilerimizin ihtiyacı olan çekici ve treyler kredilerini sağlayacak durumdayız” ifadelerini kullandı.

Tırsan Finansman A.Ş Müşterilerine Büyük Avantajlar Sağlıyor
Tırsan Finansman A.Ş Genel Müdürü Bülent Görer, yaptığı açıklamada, “Tırsan Finansman A.Ş. uygun finansman seçenekleri sağlayarak müşterilerine, yenilikçi, rekabetçi oranlara sahip, uygun ödeme planları ile hızlı ve güvenilir finansman olanakları sunmak için kurulmuş bir finans şirkettir. Ürünlerin satın alınması esnasında müşterilerimize, kendi ihtiyaçları, koşulları, sektörün güncel öncelikleri doğrultusunda ve ürünlerin en uygun operasyon maliyetlerini sağlayacak şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca Tırsan Finansman A.Ş sektörde 13. finansman şirketi olarak faaliyete başlamıştır” açıklamasında bulundu.

Görer, “Finansman şirketimizin sektörümüz için sağladığı birçok avantajı var. Bankalar, lojistik sektörüne, bilanço yapıları nedeniyle kredi vermekten imtina ediyor. Artık bu boşluğu süreçleri ve şartlarıyla dolduracak bir finansman şirketimiz var. Daha öncesinde vade farkı için yüzde 18 KDV vergisi ödeyen müşterilerimiz sadece BSMV ödeyerek, vade farkı tutarı için yüzde 13 avantaj elde etmiş olacak. Bir diğer avantaj ise rehinler ile ilgili. Sektörde araç rehinlerinde bankalar ve leasing şirketleri masrafsız rehin koyabiliyordu. Şuanda Tırsan Finansman da bu avantajı sağlıyor. Temel olarak Tırsan Finansman’ın üç süreci var. Bunlar; teklif süreci, tahsis süreci ve onay süreci. Müşterilerimiz şirketimizin web sitesinden ya da bize ulaşarak teklif alabilecekler ve böylelikle süreçler devreye girecektir. Bu sayede müşterilerimize esnek çözümler sunacağız” ifadesini kullandı.

Şimdi Treyler Al, 2016’da Ödemeye Başla
Bülent Görer, “İlk kampanyamızı da sizlere tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Şimdi treylerini alan müşterilerimiz, 2016’da ödemeye başlayabilirler, 6 ay ödemesiz ve 24 eşit ödemeli kampanyamızı hayata geçirmiş bulunmaktayız” diye belirtti.

Bunları da beğenebilirsin