Volvo Autonomous Solutions’dan Kuzey Amerika İçin Prototip Otonom Uzun Yol Kamyonu

Volvo Autonomous Solutions ve Aurora, ABD’de otonom uzun kamyonlarını ortaklaşa geliştirmek için işbirliklerinde bir sonraki kilometre taşına ulaştı.

VOLVO AUTONOMOUS SOLUTIONS’DAN KUZEY AMERİKA İÇİN PROTOTİP OTONOM UZUN YOL KAMYONU

Volvo Autonomous Solutions ve Aurora, ABD’de otonom uzun kamyonlarını ortaklaşa geliştirmek için işbirliklerinde bir sonraki kilometre taşına ulaştı. Volvo Trucks‘ın Aurora Driver teknolojisi ile entegre edilmiş amiral gemisi uzun yol VNL modelinin bir prototipi tanıtıldı. Araç, Kuzey Amerika’da ticari olarak tamamen otonom Sınıf 8 kamyonların piyasaya sürülmesi yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Zengin bir güvenlik ve teknoloji uzmanlığı geçmişine dayanan Volvo Autonomous Solutions, müşterilere Volvo otonom kamyonları sunmanın yanı sıra özel müşteri ihtiyaçlarına uyarlanmış otonom ticari kamyonlar için kapsamlı ve sorunsuz Transport as a Service (TaaS) çözümleri sunmanın yolunu açıyor.

Volvo Autonomous Solutions Başkanı Nils Jaeger, konuyla ilgili olarak “Volvo Autonomous Solutions, Kuzey Amerika’da otonom Volvo VNL’ye yönelik ilk büyük adımları atmaktan gurur duyuyor. Uzun süredir devam eden müşteri tabanımız ve onların öncelikleri, otonom kamyon taşımacılığını şekillendirmede ileriye giden yolumuzun ön saflarında yer alıyor. Herhangi bir toplumun gelişmesi için güvenli, sürdürülebilir, verimli taşımacılık çözümlerinin şart olduğuna ve otonom ticari kamyon taşımacılığının bu dönüşümün önemli bir parçası olduğu bir geleceğe kuvvetle inanıyoruz.” dedi.

Araştırma ve geliştirme küresel ekip çabalarıyla desteklenirken, Volvo Trucks‘ın Dublin Virginia’daki New River Valley Montaj Operasyonları’nda gelecekteki üretime hazırlık olarak, otonom otoyol kamyonları uygulamaları da ABD’de tasarlanıyor ve geliştiriliyor.

Otonom araçlar için güvenlik çok önemli ve Volvo Group‘un tüm yeniliklerinin merkezinde yer alıyor. Volvo Group, güvenlik standartlarında ve güvenilir, kaliteli ürünler üretmede endüstri lideri olarak yaklaşık 100 yıllık deneyime sahip bulunuyor. Otonoma dönüşümün kökleri bu deneyime dayanıyor ve Volvo Dinamik Direksiyon (VDS) ve otomatik şanzıman (I-Shift) dahil olmak üzere Volvo VNL’de halihazırda bulunan kanıtlanmış güvenlik teknolojilerini temel alıyor. Bu mevcut teknolojiler, bir dizi diğer gelişmiş araç özellikleriyle birlikte, güvenli operasyonların yürütülmesini sağlamak için otonom kamyonun temel sistemlerinde yedekli güvenlik tabanlı bir çözüm oluşturuyor. Aurora Driver teknolojisi ile birleştirilmiş bu kanıtlanmış Volvo Trucks güvenlik sistemleri, geliştirme sürecinin her adımında en yüksek güvenlik sonucunu sağlıyor.

Volvo Trucks Kuzey Amerika Başkanı Peter Voorhoeve ise şunları söyledi: “Volvo VNL modelimizin, müşterilerimize yeni nesil güvenli, verimli ve sürdürülebilir taşımacılık çözümleri sunmak için Kuzey Amerika otonom kamyonlarının geliştirilmesinde temel teşkil edecek olmasından gurur duyuyoruz.“

Daha sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunmak, Volvo Autonomous Solutions‘ın stratejisinin bir başka itici gücü. Otonom Volvo uzun kamyonlarını pazara sunmak, çevresel etkiyi en aza indirirken, artan mal taşıma talebini karşılamaya yardımcı olmak için günümüzün taşıma sistemini tamamlayacak.

Volvo Autonomous Solutions Karayolu Çözümleri Başkanı Sasko Cuklev de şöyle konuştu: “Otonom çözümlerin günümüz taşımacılık sistemini tamamlayacağına ve bir amacın ve anlamın olduğu yerde uygulanacağına inanıyoruz. Bu dönüşümün bir parçası olmak ve müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte yeni ekosistemin oluşturulmasında lider olmak bizim için önemli.“

Volvo Autonomous Solutions ve Aurora, dijital olarak tanıtılan Volvo VNL prototipi ile ilerleme kaydetmeye devam ederken, ortaklar Kuzey Amerika’da aktarma merkezinden aktarma merkezine taşımacılık vizyonunu uygulamada bir sonraki adım için çalışıyor. Bu, karayolu testleri için ilk aktarma merkezleri olarak hizmet edecek belirli bölgelerin ve güzergahların belirlenmesini içeriyor. Buna ek olarak, Volvo Autonomous Solutions, otonom Volvo VNL‘nin karayolu, aktarma merkezinden aktarma merkezine taşımacılık senaryolarında pilot uygulamasına ve otonom teknolojinin ticari olarak kalıcı bir şekilde benimsenmesine hazırlık olarak şimdiki ve gelecekteki ihtiyaçlarını, önceliklerini ve taleplerini anlamak için müşterilerle yakın bir şekilde çalışıyor.

Otonom bir kamyon taşımacılığı geleceğine dönüşüm bir gecede gerçekleşmeyecek olsa da, Volvo Autonomous Solutions, müşterilerin birçok segment ve pazarda değişen ihtiyaçlarını desteklemek için geliştirme hızını daha da artırmaya devam edecek ve nihayetinde otonom taşımacılık çözümlerinin faydalarını ABD genelinde daha güvenli, daha verimli ve daha sürdürülebilir ticari mal taşımacılığıyla birlikte halka sunacak.

Bunları da beğenebilirsin