Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
DERNEK

Treyler sektörü hurda teşviki istiyor

21 Mayıs 2019
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

Otomotiv sektörünü canlandıracak yeni hurda teşviki yasası meclise sunuldu. Bir önceki teşvik motorlu araçları kapsadığı için treyler sektörü bu teşvikten yararlanamamıştı. Yeni torba yasa teklifi 10 bin lira olan ÖTV indiriminin 15 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Treyler sektörü bu defa kapsam dışında tutulmak istemiyor. Sektörün beklentisi, KDV desteğinde olduğu gibi hurda teşvikinden de yararlanabilmek.

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Yalçın Şentürk, daha önce KDV indiriminden yararlanamayan treyler sektörünün yapılan girişimler sayesinde teşviklerden yararlanabildiğini hatırlatarak, sektör olarak aynı desteği hurda teşvikinde de görmek istediklerini söyledi.  Şentürk, sektörün zorlu bir dönemden geçtiğini, pazardaki satış adetlerinin 27 binlerden 11 bin adetlere kadar düştüğünü söyledi. Sektör olarak tarihin en büyük ihracat rakamına imza attıklarını hatırlatan Şentürk, sektörün ülke ekonomisine ve ihracatına sağladığı katma değer ile bu desteği  hak ettiğini söyledi.

Treyler sektörüne verilecek desteğin, taşımacılık ve ticarete büyük bir dinamizm getireceğini aktaran Başkan Şentürk, “Devletimizin vereceği destek bizim için çok önemli. Sektörün ayakta kalması, yakaladığı bu ihracat başarısını sürdürülebilir kılması için verilecek destek, hem sektördeki morali yükseltecektir hem de durgun seyreden pazarın hareketlenmesini sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Taysad
TAYSAD 45. Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi
UND, Gürbulak Sınır Kapısı’nda Açıklama Yaptı
BAV, MERSİN LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK FUARI’NDA BÜYÜK BİR ATILIM YAPTI
TREDER ve Knorr-Bremse stratejik tedarik iş birliklerine devam ediyor
Otomotiv Sanayii Derneği, Ocak-Temmuz Dönemi Verilerini Açıkladı!
ETİKETLENDİ:dernekhurda teşvikmansetTREDERtreyler

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?