Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Haberler

Türkiye’nin ilk Milli RES Projesinde Hareket İmzası

2 Mart 2016
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

Proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında Türkiye’nin lider kuruluşu Hareket, rüzgar enerji santralleri kurulumunda Türkiye’nin en önemli projelerine imza atmaya devam ediyor. Bugüne kadar sayısız RES projesinde yer alan Hareket, Sabancı Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye’nin ilk milli RES türbini projesi olan Milres projesinde de yer alarak çalışmalarını başarıyla tamamladı.

Proje kapsamında taşıma ve montaj çalışmaları İstanbul Arnavutköy Durusu bölgesinde gerçekleştirildi. Hareket tarafından Nacelle ekipmanları parça parça Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi farklı illerden İstanbul Esenler’e getirildi ve birleştirildi. Kuleler dört, beş ve sekiz dingil hidrolik dorselerle, kanatlar beş dingil kumandalı dorseyle, nacelle ve hub ise montajı gerçekleştirilerek tek parça halinde havuz dorse ile taşındı. Montaj çalışmalarını da kendi ekibi ile gerçekleştiren Hareket, Türkiye’nin ilk milli RES projesinde başarılı bir çalışmaya imza attı.

RES’lerin yarısını taşıdı ve monte etti

Rüzgar enerjisi başta olmak üzere enerji sektörüne yönelik yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Hareket Genel Müdürü Engin Kuzucu, şu ana kadar Türkiye’de gerçekleştirilen rüzgar enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 50’sinin Hareket tarafından taşınarak montajının yapıldığını kaydetti. Rüzgar enerji yatırımcılarına anahtar teslim hizmet sunduklarını ifade eden Kuzucu, mevcut durumda aynı anda yedi rüzgar enerji santrali şantiyesine taşıma, vinç ve montaj hizmeti verebilecek kapasiteye sahip olduklarını belirtti.

Bu haberler ilginizi çekebilir

8. Ağır Vasıta & Treyler Zirvesi: Yeni Yolculuk Başlıyor
Türkiye’de Geri Dönüşümde Yeni Bir Dönem Başlıyor
Continental’den Bölgesel Taşımaya Güçlü Yeni Lastik: Conti Hybrid HT 5
Ford Otosan, 2025 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
UND Kadın Tır Sürücü Akademisi 2. Dönem Mezunlarını Verdi

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?