Kış Lastikleriniz Olmadan Yola Çıkmayın!

Ülkemiz bulunduğu konum ve iklimi itibariyle her yıl kış aylarında kar yağışını hemen hemen her bölgesinde ağırlıyor. Beyaz örtü her ne kadar, kartpostallık manzaralarla bizi baş başa bıraksa da sert hissedilen karakış, birçok konumda hayatı durma noktasına getirebiliyor.

KIŞ LASTİKLERİNİZ OLMADAN YOLA ÇIKMAYIN!

Ülkemiz bulunduğu konum ve iklimi itibariyle her yıl kış aylarında kar yağışını hemen hemen her bölgesinde ağırlıyor. Beyaz örtü her ne kadar, kartpostallık manzaralarla bizi baş başa bıraksa da sert hissedilen karakış, birçok konumda hayatı durma noktasına getirebiliyor.

Ülkenin kara teslim olduğu dönemlerde şehir içi ve şehirler arası yollarda aksamalar olması kaçınılmaz. Kuşkusuz bu dönemler; yol ve sürüş güvenliğinin önemini en üst seviyede tutulduğu tarihleri oluşturuyor. Zorlu kış koşullarında, araçlarda kar lastiğinin kullanımı elzem bir hal alırken; biz de sizler için kar lastiğini mercek altına aldık.

+7 ile -40 derece arasındaki hava sıcaklıkları için üretilen kar lastikleri sertleşmeyi önleyen yumuşak bir bileşime ve karlı, buzlu yollarda tutunmayı artırıcı sırt desenlerine sahip olduğu için kış aylarında sağlıklı ve güvenli bir ulaşım için olmazsa olmaz. Yaz lastiklerine oranla kar yüzeyinde çok daha kısa frenleme ve çekiş gücü yaratan kış lastikleri, yüzeylerinde bulunan kerf isimli ince lameller sayesinde karı kar ile tutarak hem aracın yolda tutunmasını güçlendirirken hem de sürücüye üstün bir yol tutuşu sağlıyor. Yumuşak hamurdan üretilmesi sebebiyle yaz lastiklerine oranla çok daha fazla esnek olan kış lastikleri, esneklikleri sayesinde büyük bir kısımları ile yola temas edebiliyor.

%50 Daha İyi Yol Hakimiyeti Sağlıyor

Islak, karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat için özel olarak üretilen kış lastikleri, soğuk havalarda yaz lastiğine oranla %50 daha iyi yol hakimiyeti sağlıyor. Kış lastiklerini, yaz lastiklerinden ayıran bir diğer nokta ise; lastik sırtında bulunan daha derin, daha belirgin ve farklı kılcal kanallar. Bu kanallar karın yakalanmasına yardımcı oluyor. Karlı zeminde yol tutuşunun artmasıyla birlikte yumuşaklığını koruyan sırt deseni, buz üzerinde çekişi artırıyor.

Aynı zamanda kış lastikleri karla kaplı yollarda fren mesafesini azaltmak üzere tasarlanıyor. Frenleme kuvvetinin yol tutuşa daha iyi ve daha kolay dönüştürülmesini sağlayan lastikler ıslak ve kuru zeminde fren mesafesini %50’ye kadar kısaltıyor.

Az Yakıtla Daha Uzun Yol

Kış lastikleri zorlu kuş koşullarında güvenli yolculuğu sağlamakla da kalmıyor. Birçok avantajı ile ıslak, karlı ve buzlu yollarda kullanılması büyük önem taşıyan kış lastikleri yakıt tasarrufu açısından da bütçe dostu oluyor. Kışın kar kaplı yollarda kış lastiği kullanımı yol tutuşu artırarak patinajı azalttığı için daha az yakıtla daha uzun yol alınmasının önünü açıyor.

Kış lastiklerinin diğer bir avantajı ise lastikler, dayanıklılıkları sayesinde kilometre ömrünü artırıyor.  Bu lastikler yalnızca hava sıcaklığının düşük olduğu zamanlarda kullanıldığından, yaz lastiklerinin daha uzun süre kullanılabilmesini de sağlar.

 

 

Bunları da beğenebilirsin