2.El’in Güvenilir Adresi: Mercedes Benz Türk TruckStore

Mercedes-Benz Türk’ün 2009’dan bu yana 2. el faaliyetlerini sürdürdüğü TruckStore markası, çözüm odaklı ve çağa uygun düzenlenmiş işleyiş şekli ile 2.E e kamyon ticaretinde önemli bir noktada bulunuyor. Her geçen yıl yapılan yatırımlar ve yeniliklerle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan marka, 2021’de, bir önceki yıla oranla kamyon ve çekici satışlarımızı artırarak pazardaki yerini sağlamlaştırdı. TruckStore hakkında merak edilenleri TruckStore Grup Müdürü Oytun Balıkçıoğlu’ndan öğrendik.

2.EL’İN GÜVENİLİR ADRESİ: MERCEDES BENZ TÜRK TRUCKSTORE

Mercedes-Benz Türk’ün 2009’dan bu yana 2. el faaliyetlerini sürdürdüğü TruckStore markası, çözüm odaklı ve çağa uygun düzenlenmiş işleyiş şekli ile 2.E e kamyon ticaretinde önemli bir noktada bulunuyor. Her geçen yıl yapılan yatırımlar ve yeniliklerle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan marka, 2021’de, bir önceki yıla oranla kamyon ve çekici satışlarımızı artırarak pazardaki yerini sağlamlaştırdı. TruckStore hakkında merak edilenleri TruckStore Grup Müdürü Oytun Balıkçıoğlu’ndan öğrendik.

Daimler Truck AG’nin tescilli markası olan TruckStore hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz? TruckStore, ne gibi hizmetlerle müşterilerinin yanında oluyor?

Mercedes-Benz Türk olarak kamyon alanındaki 2. el faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz markamız TruckStore, 2009 yılından beri yürüttüğü çalışmalarla sektöre önemli katkılar sağlıyor. 2.El’de zengin bir araç portföyü sunan TruckStore’da kaliteli hizmet anlayışıyla müşterilerimize hizmet veriyoruz. TruckStore bünyesinde sunduğumuz takas alım, kredi, sigorta ve 2. el satış imkanı ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına tek bir noktadan çözüm sağlıyoruz.

Mercedes-Benz Türk kalitesinde alım ve satım işlemleri gerçekleştiren TruckStore olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini sürekli denetliyor ve başarı çıtamızı daha da ileriye taşımak adına devamlı yenilikler ve yatırımlar yapıyoruz.

Araç parkı yaşlanan filoların araç yenileme ihtiyaçlarını öngören ve çalışmalarını söz konusu ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendiren TruckStore olarak, 2.El kamyon ticaretine adım atan ilk kurumsal marka olmanın gururu ve bilinci ile hareket ediyoruz. Merkez lokasyonumuz ve 9 acentemiz ile hizmet vermeye devam ederken; ayrıca son 4 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarla inşaat araçlarının ihracatı konusunda da ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyoruz.

Tüm İşlemler Tek Çatı Altında Gerçekleşiyor

Sıfır araç alımında sunduğunuz kampanya ve finansal çözümleri 2. El araç satın almak isteyenlere de sağlıyor musunuz? TruckStore’dan araç satın almanın avantajları neler?

TruckStore olarak, Mercedes-Benz Türk’ün sıfır ticari araç müşterilerine gösterdiği yaklaşımı ve sunduğu yüksek hizmet kalitesini 2.El pazarında da sunuyoruz. Araç çeşitliliğine ek olarak; Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in desteği ile sunduğumuz özel finansal hizmet koşullarıyla da müşterilerimizin iş ortağı olma iddiamızı koruyoruz. Yalın ve hızlı süreçlerimizle 1 iş günü içerisinde müşterilerimizin alım, satım, kredilendirme ve sigortalama gibi tüm işlemlerini tek bir çatı altında gerçekleştirebiliyoruz.

TruckStore olarak, 2.El araç satışlarında ödeme sürecinde sıkça yaşanan sıkıntıları da Türkiye Noterler Birliği altyapısı ile entegre çalışan “Güvenli Araç Satış Sistemi” ile ortadan kaldırıyoruz. Bu sistem ile satıcı, noter tarafından alıcıya araç tescil edildiğinde bedelin hesabına geçeceğini; alıcı da araç tescili gerçekleşmeden bedelin satıcıya aktarılmayacağını bilerek güvenli bir şekilde hareket ediyor. Satış sürecinde nakit taşıma durumunu da ortadan kaldıran sistem ile 2.El’in güvenilir adresi olma yönündeki çalışmalarımızı da pekiştiriyoruz.

Müşterilerimize sağladığımız avantajlardan biri de satışı yapılan araçlarımız için yetkili servis bakım paketleri, kasko ve araç nakliyesi gibi ürün ve hizmetler de sunabiliyor olmamız.

“Portföyümüzde Farklı Markalar ve Farklı Üst Yapılara Sahip Kamyonlar da Bulunuyor”

  1. El araç satın almak isteyenlere nasıl bir portföy sunuyorsunuz?

TruckStore üzerinden araç satın almak isteyen müşterilerimize sadece Mercedes-Benz marka kamyonlar sunmuyoruz. Portföyümüzde farklı markalar ve farklı üst yapılara sahip kamyonlar da bulunuyor. Bu sayede, müşterilerimiz ihtiyaçlarına en uygun aracı rahatlıkla bulabilme şansına sahip olabiliyorlar. Üstelik tüm işlemlerini TruckStore güvencesi altında gerçekleştirebiliyorlar.

TruckStore’un geride bıraktığımız yıllar referans alındığında Türkiye’deki gelişim süreci nedir?

TruckStore olarak, Mercedes-Benz Türk’ün kamyon alanındaki 2. el faaliyetlerini 2009 yılından bu yana sürdürmeye devam ediyoruz.

Hizmet kalitemiz ve sunduğumuz birçok avantajla birlikte müşterilerimizden gördüğümüz talep de her geçen yıl daha fazla artıyor.  Ayrıca, sadece Türkiye iç pazarında değil, ihracat pazarlarında da satışlar gerçekleştirdiğimizi bir kez daha belirtmek isterim. İhracatta önemli başarılara imza atan TruckStore, 2018 yılında başlattığı ihracat operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor.

“2021 Yılında Kamyon Pazarında Yaşanan Büyüme, 2. El Talebini de Önemli Ölçüde Artırdı”

Dünya genelinde yaşanan çip krizi ve üretimde yaşanan aksaklıklar TruckStore’u nasıl etkiledi? Bu bağlamda 2022 öngörüleriniz nelerdir?

Pandeminin etkisiyle günlük hayatın devamlılığını sağlayan tedarik zincirinin en önemli yapı taşı olan kamyon hareketliliğindeki artışa paralel olarak 2. el pazarında da önemli artışlar yaşanıyor. 2021 yılında kamyon pazarında yaşanan büyüme, 2. el talebini de önemli ölçüde artırdı. 2021’de, bir önceki yıla oranla kamyon ve çekici satışlarımızı artırarak pazardaki gücümüze güç kattık. 2018 yılı itibarıyla başlattığımız ihracat operasyonlarımıza pandemiye rağmen hız kesmeden devam ettik. Son 1 yıl içinde farklı kıtalara kamyon ihraç ederek ülkemizin ekonomisine sağladığımız katkıyı aralıksız sürdürdük.

2022 yılında da pazardaki talebin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Mercedes-Benz marka araçlarımızın yeni araç tarafında olduğu gibi 2. el pazarında da talep ve değer görmesi bizi fazlasıyla memnun ediyor. TruckStore olarak, 2022 yılında da müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.

“Her Alanda Dijitalleşmiş Bir Mercedes-Benz Türk”

Dijital dönüşüm sürecine entegrasyon noktasında yürüttüğünüz faaliyetleri öğrenebilir miyiz?

“Her alanda dijitalleşmiş bir Mercedes-Benz Türk” vizyonuyla yeni bir döneme başladık ve bu doğrultuda dijital dönüşümün yol haritasını belirlemek üzere “Dijital Dönüşüm Ofisi” ekibini oluşturduk.

Dijital Dönüşüm Ofisi ekibimiz, kendi sorumluluklarına ek olarak dijital trendleri takip eden ve ilgi duyan Mercedes-Benz Türk çalışanlarından oluşuyor. Gönüllülük esasında bir araya gelerek takım çalışmasını ve esnek çalışma prensibini benimsemiş olan ekibimiz; İnsan Kaynakları, Otobüs & Kamyon AR-GE, Otobüs & Kamyon Üretim, Controlling – Satın Alma, Bilgi Teknolojileri, Satış & Satış Sonrası Hizmetler ve Pazarlama birimlerinde görev alan toplam 15 kişiden oluşuyor.

Bu kapsamda, DTO ekibimizde her departmanımızı temsil eden çalışma arkadaşlarımız var. Departman temsilcileri, sorumlu oldukları departmanların dijitalleşme ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve departmanlarının önceliklerine göre dijital dönüşümün bu ihtiyaçlara hizmet edecek şekilde uygulanmasında koordinasyon görevini yürütüyorlar.

DTO ekibi olarak şirketimizin her biriminde dijital dönüşüm konusunda öncü olacağız. Elbette bunu DTO ekibi olarak tek başımıza yapmayacağız. Departmanlardaki çalışma arkadaşlarımızın da desteğini alarak, “Strateji 2025” hedefimize ulaşmak için omuz omuza çalışacağız. Böylece, şirketimizdeki her departmanın ana süreçleri ve alt süreçlerindeki dijitalleşme ihtiyacını birlikte detaylı bir şekilde değerlendirerek, dijital dönüşümün Mercedes-Benz Türk içerisinde her alana dokunmasını sağlayacağız.

Eklemek istedikleriniz…

TruckStore ve BusStore markaları ile 2.El faaliyetlerini yürüten şirketimiz, “ToolStore” adı altında yeni bir oluşumla faaliyetlerini genişletiyor. Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası ile Genel Müdürlük kampüsü tarafından faaliyet ömrünü tamamlamış ekipman ve malzemelerin satışa sunulmasını sağlayan ToolStore, sürdürülebilirliğe de önemli bir katkı sağlıyor.

ToolStore’un kurulmasındaki temel amacımız; ana işletmelerdeki standartlara göre ömrünü doldurma, verimsizleşme ve bakım masraflarının artması gibi sebeplerle hurdaya ayrılan ekipmanların başka firmalar tarafından değerlendirilebilmesini sağlamak. Daha önce hurda statüsünde ve hurda değerlemesinde satılan ekipmanları, bu oluşumla beraber hurdaya ayırmadan ToolStore güvencesiyle son kullanıcılara satıyoruz.

Bunları da beğenebilirsin