Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
HaberlerLojistik

Akca Lojistik, Teknolojik Çözümlerle Sektörü İleri Taşıyor

22 Mayıs 2024
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 5 dakikadır.
endüstriyel
PAYLAŞ

Gıda, perakende, kırtasiye, teknoloji ürünleri, inşaat malzemeleri ve endüstriyel alandaki farklı sektörlerde yaklaşık 20 yıldır lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetleri sunan Akca Lojistik, iş ortaklarına sunduğu yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümlerle dikkat çekiyor. Akca Lojistik, rekabette farklılaşmak ve lojistik sektörüne özel dijital çözümler üretmek amacıyla kurduğu ‘Akca Teknoloji’deki faaliyetleriyle sektörünü ileriye taşıyor.

LODER tarafından düzenlenen 13. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde konuşan Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, “Akca Teknoloji’yi geçen yıl kurduk. Burada lojistik sektörünün ortaya çıkan ihtiyaçlarına odaklanarak özel yazılım geliştirme ve uygulama hizmetleri veriyoruz. Ayrıca, donanım anlamında da yerli TİM markası ile iş birliği içinde el terminallerinin muadili olarak giyilebilir teknoloji akıllı eldivenlerin satış ve entegrasyonlarını gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

Erkam Akça – Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı

Depolarda, ayda 300 milyon ürün hareketi

Lojistik sektörünün, teknolojilerin adapte edilebilmesi açısından çok şanslı bir alan olduğuna dikkat çeken Akça, “Akca Lojistik olarak işimizi teknolojiyle destekleyerek sürekli geliştiriyoruz.  Depolarımızda bir ayda 300 milyon adet ürün hareketi oluyor ve bu ürünler 15 bin sefer ile noktalara sevk ediliyor. Bu yoğun trafikte sıfır veya minimum hatayla çalışmak adına teknolojiyi merkezimize koyuyor, depo ve nakliye yönetim sistemleriyle çalışıyoruz. Kendi ekiplerimiz veya ekosistemden paydaşlarla geliştirdiğimiz bu uygulamalar, esnek ve modüler olmasıyla avantaj sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Birçok farklı sektöre hizmet verdiklerini ve her sektörün özel hassasiyetleri olduğundan söz eden Erkam Akça, “Örneğin gıdada SKT ve ürün tazeliği en önemli konudur. Buna ek olarak elektronik ürünlerde seri numarası takibi operasyonun olmazsa olmazıdır. Ya da bir tekstil operasyonunda aynı koddaki ürünlerin beden-renk kırılımlarını takip etmeniz gerekir. Bu farklı KPI yapıları içinde, iş ortaklarımıza doğru çözümleri sunmak ancak teknolojinin yardımı ile mümkün oluyor. Ayrıca bu sistemler sadece günlük/mevcut operasyonun doğru şekilde işletilmesinin yanında, yüksek hacimde bir data ürettiği için geleceğimize de ışık tutuyor. Geçmişin datasını analiz edip doğru yorumlamak, yapay zeka destekli tahmin mekanizmaları ile geleceğe ilişkin öngörülerimizin de doğruluk oranını artıran bir unsur haline geliyor. Tüm bunların sonucunda da teknolojinin kullanımı şeffaflık, izlenebilirlik, takip edilebilirlik sağlıyor. Bu kritik alanlardaki know-how’ımız, operasyonel kabiliyetlerimiz ve çözümlerimizle sektörümüzde dönüşümün öncüsü olmak için çalışıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Akça, “Lokasyon seçimi, nakliye maliyetlerinin minimuma indirilmesi, planlama verimlilikleri vs. gibi birçok konuda zaten teknolojinin önemi ve mecburiyetini göz ardı edemeyiz.” dedi.

“Akıllı eldivenlerle yüzde 30 verimlilik sağlıyoruz”

Donanım teknolojilerini de iş süreçlerine dâhil etmeye devam ettiklerini belirten Akça, “Depolarımızda kullandığımız el terminallerimiz var. Bunlar yıllardır kullanılan ve depodaki hareketlerimizi sisteme işlememizi sağlayan cihazlarımız. Ancak depoda bir sipariş toplayan personel düşünün. Bu personel elinde el terminali ile koli topluyor, alıyor, bırakıyor, cihazı unutuyor, düşürüyor vb. gibi birçok verimsizliğe sebep olacak durum var.  Buna alternatif olarak neler yapabiliriz diye araştırırken yolumuz yerli Thread in Motion firması ile kesişti. El terminallerinin yerini alabilecek giyilebilir teknoloji ürünü akıllı eldivenlerin üretimini yapan firma ile partnerlik anlaşması imzaladık. Bu akıllı eldivenleri sektördeki paydaşlarımıza sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Sadece cihaz satışı yapmadıklarını aynı zamanda cihazın çalışacağı sistem entegrasyonları, ekran hazırlıkları gibi yazılımsal geliştirmelerini de yaptıklarını vurgulayan Erkam Akça, “Bu eldivenleri kendi depo operasyonlarımızda da kullandığımızdan verimliliklerini çok net bir şekilde ölçebiliyoruz. Kendi toplama operasyonlarımızda yüzde 30’a yakın bir verimlilik sağladığını tespit ettik. Kullandığımız yazılımlarla sahada kullanılan akıllı eldivenlerden veri toplayarak yapay zekâ destekli, gerçek zamanlı hedef ve verim analizi yapabiliyoruz. Aynı zamanda cihazın depodaki yerini ve deponun en fazla kullanılan alanlarını gösteren sıcaklık haritası depolardaki yerleşim planlarımızı en verimli ve dinamik bir şekilde yönetmemizi sağlıyor. Depolarımız geniş alanlar ve bazen belli noktalarda personellerimiz tek başlarına çalışmak durumunda kalıyor. Bunun bir ek ve önemli faydalarından biri ise güvenlik. Eldiven, takan kişinin bir düşme, kaza vb. durum olduğunda yöneticisine alarm gönderebiliyor.” açıklamasını yaptı.

“Otonom ekipmanlar yaygınlaşacak”

Donanım teknolojilerinde otonom ekipmanların lojistik operasyonlarda çok daha fazla yaygın hale geleceği şeklindeki öngörüsünü dile getiren Akça, “Yaklaşık 3 yılı aşkın süredir otonom ekipman teknolojileri tarafında Ar-Ge ve uygulama süreci içindeyiz. Aynı zamanda yurtdışından firmalarla da görüşmeler sürdürüyoruz. Forklift, reachtruck, turrettruck gibi makinalarımızı insansızlaştırıp operasyonlarda sıfır hata ile çalışarak çok daha güvenli ve risksiz bir ortam oluşturmak niyetindeyiz..” dedi.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Ford Trucks, Castrol ve Prometeon Güçlerini Birleştirdi
Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) Otobüs Bölümü Başkanı Barbaros Oktay oldu
ZF Atölyelere Yeni Nesil Servis Desteği Sunuyor
Foton Tunland Türkiye’yi Dolaşacak
Karsan Otonom Teknolojisini Havalimanlarına Taşıyor
ETİKETLENDİ:Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam AkçaendüstriyelhaberloderlojistikLojistik sektörümansetticariTicari Araçticari araçlarTİMUlusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?