Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Haberler

Ares Logistics, 2021 Yılında 5 Taşımasından 3’ünü Türkiye-İspanya Hattında Gerçekleştirdi

25 Ocak 2022
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

ARES LOGISTICS, 2021 YILINDA 5 TAŞIMASINDAN 3’ÜNÜ TÜRKİYE-İSPANYA HATTINDA GERÇEKLEŞTİRDİ

İçindekiler
ARES LOGISTICS, 2021 YILINDA 5 TAŞIMASINDAN 3’ÜNÜ TÜRKİYE-İSPANYA HATTINDA GERÇEKLEŞTİRDİ“Kombine taşımacılığın bütün avantajlarını kullanıyoruz”330 milyar dolarlık devasa pazar

Ares Logistics geçen yıl her 5 taşımasından 3’ünü Türkiye-İspanya arasında gerçekleştirdi. Şirketin Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, İspanya ile Türkiye arasındaki uluslararası ticaret hacminin Ocak-Kasım 2021’de 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti. Uzman oldukları bu hatta 2021’in son çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında ekipman yatırımı yaptıklarını vurgulayan Şenbağ, 2022 yılında da yurt içi ve yurt dışında önemli yatırımlar planladıklarını açıkladı.

Türkiye ile İspanya arasındaki uluslararası ticaret hacmi, TÜİK verilerine göre 2021 yılının Ocak-Kasım aylarında 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. İki ülke arasındaki ticarete bağlı olarak taşımacılık hizmetleri de artıyor. Bu hattın en önemli oyuncuları arasında yer alan Ares Logistics de geçen yılki her 5 taşımadan 3’ünü Türkiye-İspanya hattında gerçekleştirdi.

Şirketin Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, Türkiye-İspanya arasındaki toplam ithalat ve ihracat taşımalarından önemli bir pay aldıklarını vurguladı. Ares Logistics olarak özellikle 2021 yılı itibarıyla İspanya’dan CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerine yapılan taşma sayılarındaki artışa da dikkati çeken Şenbağ, Avrupa’da hizmet verdikleri ülkelerde bulunan ofisleri aracılığıyla bu güzergâhtaki operasyonlarını çok daha hızlı ve sorunsuz yönetebildiklerini dile getirdi.

Türkiye – İspanya ticaretinin bu yıl daha da gelişeceğini düşündüklerini belirten Şenbağ, şirket olarak bu hat özelinde yeni yatırımlar planladıklarını ve pazar paylarını artırmaya odaklandıklarını belirtti.

“Kombine taşımacılığın bütün avantajlarını kullanıyoruz”

İspanya’ya direkt karayolu ve Ro-Ro hatlarına entegre karayolu taşımalarıyla ulaştıklarını ifade eden Şenbağ, Türkiye-İspanya seferlerinde hız ve maliyet başta olmak üzere kombine taşımacılığın bütün avantajlarından yararlandıklarını söyledi.

Şenbağ, “Müşterilerimizin transit süre taleplerine istinaden tercih ettiğimiz karayolu, Ro-Ro veya intermodal taşıma seçeneklerimizle, sadece tek bir güzergah yada taşıma moduna bağlı kalmıyor; sınır kapıları, sürücü ve evrak kısıtları gibi sektörümüzün uzun süredir muzdarip olduğu olumsuzlukları asgari seviyede tutmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Şirketin bu yılki hedeflerine de değinen Şenbağ, “İspanya hattında 2021’in son çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında ekipman yatırımı yaptık. 2022’de de Avrupa ve Türkiye’de gerçekleştireceğimiz ekipman yatırımı ile hem Güney Avrupa hattındaki pazar payını hem de alternatif güzergahlar ile verimliliği artırmak, bu yılki en önemli hedeflerimiz arasında.“ bilgilerini paylaştı.

330 milyar dolarlık devasa pazar

UN Comtrade verilerine göre İspanya’nın, pandemi nedeniyle tüm dünyada dış ticaretin gerilediği 2020 yılında bile 330 milyar dolarlık ithalat yaptığını aktaran Şenbağ, “Bu ithalatın önemli bir kısmı, Türkiye’nin başlıca ihracat kalemleri arasında yer alan motorlu taşıtlar, aksam ve parçaları ile tekstil ve giyim ürünlerinden oluşuyordu ve 55 milyar dolar civarındaydı. Dolayısıyla İspanya, Türkiye’nin ihracatı ve lojistik sektörü için çok büyük bir potansiyel barındırıyor.” diye konuştu.

 

Bu haberler ilginizi çekebilir

Ford Trucks’tan IAA 2026’da Güç Gösterisi: Yeni F-MAX ve F-LINE Sahneye Çıktı
Scania IAA’da “İdeal Ortağınızla Tanıştırıyor”
Volvo Trucks IAA Transportation 2026’da Yeni Teknolojilerini Tanıttı
Volvo Trucks Elektrikli Kamyonlarıyla 2027 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülünü Kazandı
Prometeon, IAA Transportation 2026’da SuperFleet Çözümünü Tanıttı
ETİKETLENDİ:Ares LogisticshaberispanyalojistikLojistik sektörümansettürkiyeuluslararası ticaret

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?