8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Lojistik Sektöründe Başarılı Kadınlar

EDS-LOG Global Logistics Kurucu Ortağı Aleyna Işık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dair konuştu. Işık, kadınların iş yaşamında başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.

 LOG Global Logistics Kurucu Ortağı Aleyna Işık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dair açıklamada bulundu. Işık, “Sektöre ilk başladığımda üst yöneticilerim ‘Lojistik alanına girersen bir daha çıkamazsın. Çok yorucu ve stresli bir iş ya başından vazgeç ya da hiç vazgeçemezsin’ diye beni uyarmışlardı.  Bunu ilk duyduğumda biraz korkmuş, stresli bir işin içine girdiğimi düşünmüştüm. Aslında bu, kısmen doğru fakat bu cümlenin anlamı, lojistiğin insanda bir tutku haline geldiğidir. Bunu zamanla anladım.” dedi.

Aleyna Işık EDS LOG Global Logistics Kurucu Ortağı

Stresin her sektörde olduğunu ifade eden Işık, “Zaman geçtikçe stres yapan durumları çözüme kavuşturabiliyor, bu tutkuyu hissedebiliyorsunuz. Bu sebeple gelecekteki meslektaşlarıma tek önerim; kendiniz için çabalamaktan, kendinizi geliştirmekten ve bu sektöre kendinizi uygun görüyorsanız, lojistik alanında devam etmekten asla vazgeçmeyin olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Lojistik, Başarılı Kadınlarla Daha da Büyüyecek

EDS-LOG Global Logistics’in Kurucu Ortağı Aleyna Işık, “Üniversite hayatına adım atmam ile birlikte eş zamanlı olarak lojistik alanında iş hayatına atıldım. Kendimi geliştirebileceğim programlara, sertifika bazlı etkinliklere yoğunluk gösterdim. Sektörümüzdeki yabancı dilin öneminden dolayı yabancı dil eğitimleri aldım. Eğitim dönemimde sektörel bazda kendimi geliştirmek için yoğun bir tempoda çalıştım. Üniversite hayatımda kendimi bu kadar geliştirmek için çabalamasaydım çalışma hayatımda daha çok zorlanacaktım.” şeklinde konuştu. Lojistik sektörünün başarılı kadınlarla daha büyüyeceğini vurgulayan Işık, kadınların idealleri için çabalamasının şart olduğunu söyledi.

“Toplumumuzun geldiği nokta bizlere gurur veriyor”

Sektörde kadın sayısının az olması konusunda Işık, “Lojistik, ihracat-ithalat ve üretim sektörlerinde çok önemli sayıda kadın çalışma arkadaşlarımız bulunmaktadır. Lojistik sektöründe kadın sayısının az olma konusu tamamen bir algıdır ve bu algının kırılması gerekmektedir. Sektörümüzde erkek çalışandan çok kadın çalışan ile karşılaşıyoruz. Hatta günümüzde birçok lojistik ve üretici firmalarda kadın iş veren ve kadın tepe yöneticisi görüyoruz. Toplumumuzun geldiği nokta bizlere gurur veriyor.” şeklinde konuştu.

Bunları da beğenebilirsin