Asil Transport, Lojistikte Yapay Zekâ ile Fark Yaratıyor

Lojistik sektörünün yapay zekâ, yazılım ve BT uygulamaları ile daha da gelişeceğini söyleyen Asil Transport Co. Genel Müdürü Armağan Şahin, “Hizmet verdiğimiz markaların ürünlerini doğru zamanda, doğru pazara en güvenli şekilde ulaştırmak birinci görevimiz. Birbirinden bağımsız birçok sektörü içinde barındıran lojistikte teknoloji, olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Teknolojik altyapısını tamamlayan lojistikçiler kazanacak. Teknolojiye yatırım yapmayan lojistikçilerin ayakta kalamayacağını öngörüyorum.” dedi.

Küresel rekabet ortamında ürünlerin doğru zamanda, doğru pazarda, istenilen anda olması firmaları bir adım öne çıkarıyor. Ürünlerini lojistik şirketlerine teslim eden firmalar, ürünün yüklendiği andan teslim zamanına kadar geçen süreci izlemek ve ürün hakkında en doğru bilgiyi almak istiyor. Tam da bu noktada lojistikçilerin imdadına bilgi teknolojileri (BT) ve yapay zekâ yetişiyor.

asil transport

Teknoloji, Müşteri Sadakatini Olumlu Etkiliyor

Markaların pazara ulaşmasında lojistik süreçlerin ‘can kurtardığını’ ifade eden Asil Transport Co. Genel Müdürü Armağan Şahin, “Lojistik iş süreçleri markaların rekabette öne geçmesinin ön koşulunu oluşturuyor. Ürününüz istediğiniz kadar kaliteli olsun eğer ki lojistik ağınız yeterli verimliliğe sahip değilse rakiplerinizin bir adım gerisinde kalmaya mahkûmsunuz” dedi. Kanada’da yapılan bir lojistik konferansında katılımcılara, ‘Lojistikte en önemli başarı faktörü nedir?’ diye sorulduğunu ve ilk sırada % 50 ile müşteri beklentileri çıktığını söyleyen Şahin, daha sonra sırasıyla; % 33 teknoloji, % 16 insan kaynakları ve yüzde 4 ile taşımacılık yönetiminin geldiğini söyledi. Lojistikte yeni müşteriler kadar eski müşterilerle ‘müşteri sadakati’ne dayalı ilişkilerin de çok önemli olduğunu ifade eden Asil Transport Co. Genel Müdürü Armağan Şahin, teknolojik süreçlerin müşteri sadakatini olumlu etkilediğinin özenle altını çizdi.asil transport

Asil Transport Co. Bilgi Teknolojileri ve Yapay Zekâya Yatırım Yapıyor

‘Herkes taşır biz teslim ederiz’ mottosuyla 1995 yılından beri kesintisiz hizmet sağlayan Asil Transport Co.’nun son yıllarda teknolojiye yatırım yaptığını söyleyen Şahin, “Günümüz, internet ve bilgi teknolojileri çağı olarak adlandırılıyor. Eski yöntem taşımacılık sistemi ile acımasız rekabet ortamında markalara hizmet sağlayamazsınız. Asil Transport Co.’nun ikinci kuşak yetkilileri olarak yapay zekâ başta olmak üzere BT ve IT sistemlerine yatırım yapıyoruz. Yazılım konusunda firma olarak örnek olmayı hedefliyoruz. Kullandığımız yazılımlar ile müşterilerimize kesintisiz hizmet sunuyoruz. Operasyonlarımızda müşterilerimizin üzerindeki yükü alıyor ve onlar adına bütün kırtasiye-evrak işlerini dijital ortamda yönetiyoruz. Gümrükte beklemeye takılmadan müşterilerimizin en hızlı şekilde hareket etmesine ve zamandan tasarruf etmesine olanak veriyoruz. Sahip olduğumuz belgelerimiz ile müşterilerimizin öngördüğü zamanda pazarda olmasını sağlıyoruz” dedi.

asil transport

Teknolojiye Yatırım Yapmayan Lojistikçilerin Şansı Yok

Lojistik sektörünün birçok farklı sektörle entegre halinde olduğunu ve lojistik firma tepe yöneticilerinin tüm bu sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Yeni dijital çözümler sektörün geleceğine damga vuruyor. Araç takip ve izleme sistemleri, mobil terminaller ve otomasyon uygulamaları giderek yaygınlaşıyor. Bilgi akışını artıran mobil çözümler hem süreci hızlandırıyor hem de verimlilik sağlıyor. Birbirinden farklı sektörleri aynı potada buluşturan lojistik, yeni teknolojiler ile sevkiyatların hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu bağlamda taşımacılık teknolojileri her geçen gün gelişiyor” dedi. Yazılım ve yapay zeka uygulamalarının lojistik sektörüne entegre edilmesinin şart olduğunun altını çizen Şahin, teknolojiyi kullanamayan lojistikçilerin yok olma ile karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

Bunları da beğenebilirsin