Cloos’tan Bir İlk: Kaynaklı Otomasyon

Cloos Türkiye Genel Müdürü İbrahim Eyüpoğlu, 6. Ağır Vasıta Treyler Zirvesi’nde Ticari Araçlar Dergisi’ne konuştu. Cloos firmasının 105 yaşında olduğunu ve dünyada ilk kaynak makinesini üreten firma olduğunu belirten Eyüpoğlu, ilk kaynaklı otomasyonu yapan firmanın da Cloos olduğunu ifade etti.

Cloos’un tek konusunun kaynak olduğunu belirten Eyüpoğlu, “ Treyler sanayicilerinin, üreticilerinin en büyük problemleri insan kaynağı, kaliteli üretim, çapaksız üretim ve problemsiz kaynaklar. Bizim sistemlerimizde bunlar için üretilmiş ve tasarlanmış sistemlerdir. Treyler üyelerine baktığımızda bu robotlar kullanılmaya başlandı çünkü rakiplerinizden pay alabilmeniz için maliyetleri en aşağı çekmeniz ve kalitenizi bir oranda en yükseğe çıkartmanız gerekiyor. Bu durum böyle olunca bu süreci elle yürütebilmenizin maalesef oluru yok. Tekrarlanabilen sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntıları aşabileceğiniz tek etken, otomasyon.”  dedi.

Otomasyon kullanmanın eskisi gibi korkulacak bir durum olmadığını ifade eden Eyüpoğlu, “Otomasyon süreci kısa sürede öğrenilebilecek ve devreye alınabilecek bir sistem.  6. Ağır Vasıta Treyler Zirvesi’nde sergilediğimiz bu otomasyon ile bir kaynakçının yarım saatte yapacağı işlemleri birkaç dakika içerisinde yapıp devreye alabiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Bunları da beğenebilirsin