Dünyanın Lojistik Dönüşümü logitrans Fuarı’na İlgiyi Artırıyor

Dünya lojistiğinde ibre Türkiye’den yana. Pandemiden sonra Rusya-Ukrayna savaşı da tedarik zincirinin en sağlam halkası olarak Türkiye’yi öne çıkarıyor. logitrans Fuarı Türkiye’nin dünya lojistiğindeki vitrini olmaya hazırlanıyor.

DÜNYANIN LOJİSTİK DÖNÜŞÜMÜ LOGİTRANS FUARI’NA İLGİYİ ARTIRIYOR

Dünya lojistiğinde ibre Türkiye’den yana. Pandemiden sonra Rusya-Ukrayna savaşı da tedarik zincirinin en sağlam halkası olarak Türkiye’yi öne çıkarıyor. logitrans Fuarı Türkiye’nin dünya lojistiğindeki vitrini olmaya hazırlanıyor.

“Pandemi şartlarında yeniden sorgulanan tedarik zinciri güvenliği, Türkiye ve İstanbul’u bir kez daha öne çıkarıyor” diyen EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç; “Bu nedenle logitrans bu yıl pek çok ülkeden gelip sergileme yapan ya da ziyaretçi olarak etkin katılım gösteren lojistikçilerin yanı sıra tedarik zinciri satın alıcılarının da temel tercihi haline dönüşüyor ” dedi.

Ekin Seren Ünsaç, logitrans’ın giderek artan önemini ve katılımcı memnuniyetini şu sözlerle değerlendirdi:

“Büyük lojistik operatörlerinin yanı sıra lojistik sektörünün alt yapı ve servis sağlayıcıları, deniz, hava, kara ve demiryolunun etkin temsilcileri fuara büyük katılım ve ilgi gösteriyor. Öte yandan logitrans limanlar, depolama ve lojistik süreç yönetiminde etkin hemen hemen tüm isimlerin, taşımacılık ve lojistik endüstrisinin tedarikçilerinin, takip ve yazılım sistemleri temsilcilerinin katılımcı ya da ziyaretçi olarak ilgi odağı durumunda. Bu yönüyle logitrans, katılımcılarının bir sonraki fuar için tekrar katılım oranının yüzde 60’ı bulmasıyla ayrışmaktadır. Fuar katılım sözleşmelerinin yaklaşık yüzde 30’u fuar kapanmadan gerçekleştirilmektedir. Bu da katılımcıların beklentilerinin en yüksek derecede sağlandığının bir başka kanıtı. İçerik geliştirme ve ziyaretçi çalışmalarına yoğunlaşan logitrans proje ekibimiz, dünya tedarik zincirindeki değişimler açısından ibrenin Türkiye’den yana olduğunun bilinciyle hareket ediyor.”

Ekin Seren Ünsaç, bu yıl 15. kez düzenlenen Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın EKO Fuarcılık ve Messe München GmbH ortaklığında yapılmakta olduğu bilgisini vererek; “Messe München’in transport lojistik kümelenmesinde yer alan logitrans’a ek olarak Almanya, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve ABD’de gerçekleşen fuarlar dünyanın bu alandaki lider fuarlarıdır.” dedi.

Ünsaç, lojistik zincirinin pandemi sürecinde ve sonrasında karşılaştığı sorunların Türkiye’ye yeni dönemde vazgeçilmez bir rol yüklediğini belirterek şunları söyledi:

“Kuşak ve Yol üzerindeki Orta Koridor’da yer alan Türkiye’de,  Şanghay-Münih fuar bağlantısını sağlamak üzere kurgulanmış bulunan bir fuar olan logitrans, İstanbul’u Avrasya’nın merkezi olarak değerlendirmektedir.  Son olarak dünya gündemini ve dengelerini değiştiren Rusya-Ukrayna

savaşı, pandemi döneminde yer yer kopan dünya tedarik zincirinin en sağlam halkası olarak beliren Türkiye’yi ve İstanbul’u lojistik ağının en önemli merkezlerinden biri olarak öne çıkarıyor.”

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 15. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

 

Bunları da beğenebilirsin