Falckon FFC, Endüstriyel Yangınlara Kare Kod Uygulaması ile Çözüm Buluyor

Endüstriyel yangın ve itfaiye hizmetlerinde sektör lideri konumunda bulunan Falckon, hayata geçirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla sektöründe ilklerin belirleyicisi oluyor. Falckon tarafından geliştirilen ve halen dünyada örneği olmayan "Falckon Fire Commander" (FFC) kare kod uygulaması ile iş süreçlerinin her anı takip altında tutuluyor ve olası endüstriyel yangınların önüne geçilebiliyor.

FALCKON FFC, ENDÜSTRİYEL YANGINLARA KARE KOD UYGULAMASI İLE ÇÖZÜM BULUYOR

Endüstriyel yangın ve itfaiye hizmetlerinde sektör lideri konumunda bulunan Falckon, hayata geçirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla sektöründe ilklerin belirleyicisi oluyor. Falckon tarafından geliştirilen ve halen dünyada örneği olmayan “Falckon Fire Commander” (FFC) kare kod uygulaması ile iş süreçlerinin her anı takip altında tutuluyor ve olası endüstriyel yangınların önüne geçilebiliyor.

Endüstriyel itfaiyecilik alanında faaliyet gösteren ve şirketlerin operasyonlarına katkı sağlayan Falckon, “yangınla mücadele hizmetleri”, “yangın eğitimi” ve “yangın danışmanlığı” alanlarında şirketlere çözüm ortağı oluyor. Yangın danışmanlığı ile yangına karşı alınması gereken önlemleri tesislere ve üretim merkezlerine özel çözümlerle sağlayan şirket, yüksek riskli alanlar için yangından korunma danışmanlığı sağlıyor.

Yangınla mücadelenin sistem işi olduğunu bilen ve bu doğrultuda Ar-Ge çalışmalarına imza attıklarını belirten Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, ‘’Bizim yaptığımız işler, eğitimler, saha incelemeleri, ekipman bakımları ve tatbikatlar. Bunların hepsi bizi tehlikenin oluştuğu ve yangının çıktığı anlara hazırlamak için var. Biz bu çalışmaları yaparken hem günlük işlerimizi daha verimli hem de daha sürdürülebilir hale getirebilmek için “Falckon Fire Commander” (FFC) kare kod uygulamasını hayata geçirdik’’ dedi.

Doğru zamanda doğru müdahale

Söz konusu uygulama ile bakımını takip ettikleri ve emin oldukları sistemlerin yangın anında doğru çalışıp çalışmadığını, hazır olup olmadığını rahatlıkla görebildiklerini anlatan Anıl Yamaner, ‘‘FFC kare kod uygulamamız ile çok kısa sürede ekipmanları kontrol edebiliyoruz. Kontrol tarihini çok rahat bir şekilde anlayabiliyoruz. Ekipmanların başına gittiğimiz zaman ekipmana ne zaman dolum yapıldığını, bir sonraki kullanım tarihini kare kodu okuttuğumuz zaman görebiliyoruz. Burada, ekipmanın varsa eksikliğini tespit edebiliyor, kullanılmaz halde ise bunu anlayabiliyoruz. Bir sonraki dönemde de bakımını rahatlıkla yaptırabiliyoruz. Bu özel uygulamamızın dünya üzerinde örneği bulunmuyor ve halen de yeni faydalar ilave edilerek geliştirilmeye devam ediyor’’ ifadesini kullandı.

‘Acil Durum Komutanı’ fark yaratacak

FFC kare kod uygulamasını geliştirmek için Ar-Ge projelerinin hiç durmadan devam ettiğini kaydeden Anıl Yamaner konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Yakın zamanda uygulamaya girecek olanı ‘Acil Durum Komutanı’ modülümüz ile özellikle organize sanayi bölgeleri gibi çok sayıda farklı endüstrinin yer aldığı alanlarda sistemin, müdahale ekiplerine hangi açıdan yaklaşmaları gerektiği, tesis içi ve çevresinde ne gibi tehditler (kimyasal depolama alanları, trafolar, doğal gaz kesme istasyonları gibi) bulunduğu ve en hızlı erişim güzergahını rahatlıkla görebileceğiz’’

Yangınla mücadelede tüm hareketler standart ve kusursuz

Online operasyon sistemleri sayesinde dünyanın her noktasından gelen veri ve teknik yönergeleri müşterileri için erişilebilir hale getirdiklerine dikkat çeken Anıl Yamaner, ‘‘Bu sayede yangınla mücadele konusundaki tüm hareketleri standart ve kusursuz hale getirebiliyoruz.  Bizim temin ettiğimiz hizmet bir istihdam hizmeti değil. Topyekün bir sistem. Eğitimli personel, varlık yönetimi ile yangın güvenlik ekipmanlarının çalışır halde tutulması. Plan ve prosedürlerin yazılması, IT altyapısı ile operasyon takibi ve sürekli raporlama. Sigorta danışmanlığı, sıcak çalışma nezareti, tatbikat planlaması, tesis çalışanlarının eğitilip, tüm işletmenin bir olay anında ne yapmaları gerektiğini öğrenmesi de sistemin bir parçası’’ dedi.

 

 

Bunları da beğenebilirsin