Hankook Avrupa fabrikasına kamyon ve otobüs lastikleri için bir üretim hattı ekliyor

Hankook 2027 yılına kadar 540 milyon Euro tutarında bir yatırım yapacak ve hattın tamamlanmasından sonra yılda 800.000 birimlik bir kapasite planlıyor.

Premium lastik üreticisi Hankook, Avrupa fabrikasına kamyon ve otobüs lastikleri için yeni bir üretim hattı ekliyor. Rácalmás’taki (Macaristan) fabrikaya yeni bir TBR (Truck Bus Radial) üretim hattı inşa edilmesine yönelik yapılan başvuruyu yönetim kurulu 23 Kasım günü onayladı.

 

Rácalmás’taki lastik fabrikası 2007 yılından bu yana çalışıyor ve Hankook’un Avrupa’daki büyümesinin ilk adımını teşkil ediyor. Avrupa fabrikası, çok çağdaş üretim tesisleriyle üçüncü inşaat aşamasının tamamlanmasından bu yana binek araçlara ve hafif ticari araçlara yönelik olarak 17 milyon lastik üretimi kapasitesine sahip. Fabrika bu yıl da prestijli bir sertifika olan ISCC PLUS sertifikasını (International Sustainability & Carbon Certification) aldı.

 

Hankook, 2027 yılında tamamlanması planlanan projeye yaklaşık 540 milyon Euro yatırım yapacak. Bu genişleme sayesinde yaklaşık 450 kişilik yeni istihdam sağlanacak. Rácalmás’taki fabrika tesisin tamamlanmasının ardından günlük 2.380 kamyon ve otobüs lastiği kapasitesiyle ve yılda 800.000’e varan birim adediyle üretim yapacak. Hankook, şu anda yılda toplam yaklaşık 102 milyon lastik kapasitesiyle dünya çapında sekiz üretim tesisine sahip.

Bunları da beğenebilirsin