İntermobil Türkiye Treyler Sektörüne Yön Vermeye Devam Ediyor

Kuruluşunun 70. yılını kutlayan ve 6. Ağır Vasıta Treyler Zirvesi’nin altın sponsoru olan İntermobil, hem yedek parça hem de satış sonrası ürün ve hizmetleri ile sektöre yön vermeye devam ediyor.

6.Ağır Vasıta Treyler Zirvesi’nde, Ticari Araçlar Dergisi’ne konuşan İntermobil Genel Müdürü Rıfat Perahya, “Her zaman treyler üreticilerinin gelişimine destek vermekten gurur duyduk. Biz, ağırlıklı olarak fren sistemlerinde varız. Treyler üreticilerinin ABS, EBS, EKAS, RSS gibi fonksiyonları bizim tarafımızdan sağlanıyor. Onun haricinde aydınlatma ürünlerimiz var. Aks tedariki yapıyoruz. Tankerler için de alüminyum jant tedarik ediyoruz. Dolayısıyla elimizden geldiğince treyler üreticilerinin gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunların haricinde telematik gibi, optilop gibi geleceğe yönelik olarak da tüm trendleri yakından takip etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Rıfat Perahya, İntermobil Genel Müdürü

Avrupa’daki Treyler Üreticileri Türkiye’ye Geliyor

Treyler sektörünün Türkiye’de başladığı tarihten itibaren sektörün içinde olduklarını belirten Perahya, “2023 senesini çok iyi geçirdik. 60 bin civarında treyler üretildi. Bu; 20 sene öncesine kadar 8 kat büyüme, 3 sene öncesine göre de 2,5 kat büyümeye denk geliyor. Artık net bir şekilde Almanya’dan sonra ikinci büyük treyler üreticisi olan ülke haline geldik. Ben, Türkiye treyler sektörünün daha da gelişeceğini düşünüyorum çünkü hem üretim tarafında maliyet avantajları daha ön plana çıkmaya başlıyor hem de Türkiye’deki treyler üreticileri çok daha iyi ürünler üretiyorlar, çok daha rekabetçiler. Ayrıca Avrupa’daki treyler üreticilerinin artık yavaş yavaş üretim olarak Türkiye’ye gelme eğilimlerinin artarak devam ettiğini de görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gelişmiş olan ülkeleri kendimizden daha yüksekte görmeyelim”

Perahya, “Biz, Türkiye’deki üreticilerle hem elektrikli araçlar konusunda hem otonom araçlar konusunda, treyler tarafında da projelerimize birkaç sene öncesinden başladık. Bu alanda geride değiliz. Gelişmiş olan ülkeleri kendimizden daha yüksekte görmeyelim. Bizim treyler sektörümüz gayet gelişmiş sektör ve onlar bizi örnek alıp buraya gelecekler. Bizim, ‘Oralardan nasıl markalar satın alırız, biz oralara nasıl açılabiliriz?’ onu düşünmemiz lazım.” dedi.

“Geleceğin treylerleri Türkiye’de”

Son olarak satış sonrası hizmetin önemine değinen Perahya, “Burada sadece parça tedariki yapmak değil bizim görevimiz, tüm tedarikçiler olarak treyler üreticilerinin parçaya ulaşması bir konu ondan sonraki hizmeti de doğru vermemiz lazım. Yani, satış sonrasındaki hizmet doğru teknolojilere ulaşmaları gibi durumlar Avrupa’daki firmalarla rekabetçi hale getirmek de bizim görevimiz. Sadece parçayı daha sonradan vermek değil bizim treyler üreticilerini hep en başa oynayacak şekilde konumlandırmamız lazım. Geleceğin treylerleri Türkiye’de.” ifadelerini kullandı.

Bunları da beğenebilirsin