Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa; son dönemde hem içinde yer aldığı lastik güçlendirme pazarında, hem de yeni girdiği inşaat ve kompozit güçlendirme pazarlarındaki büyümesini sürdürüyor.
Paris’te 1956 yılından beri düzenlenmekte olan ve bu yıl 14-16 Mart tarihleri arasında gerçekleşen dünyanın en önemli kompozit fuarı JEC 100’den fazla ülkeden gelen yaklaşık 1.250 katılımcıyı ve 35 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Kordsa, sektörün bu önemli buluşmasına dördüncü kez katıldı.
1 Nisan 2017 itibari ile Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı görevini üstlenecek olan Kordsa CEO’su Cenk Alper’in de katıldıgı fuarda, Kordsa’nın geliştirdiği otomotiv kompozit teknolojileri ve 2016 yılında devreye alınan, Türkiye için örnek bir ilk model olan ve Sabancı Üniversitesi ile ortak hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi tanıtıldı.
Kordsa fuarda kompozit alanındaki gücünü geliştirdiği teknoloji ile ortaya koyarken, lansmanını yaptığı ve otomotiv sektörüne hız ve verimlilik katacak teknolojileri hakkında detaylı bilgi aktardı. Geliştirdiği reçine teknolojisi ile hız ve verimlilik artışı sağlayan Kordsa, inovasyon yetkinliği ile kürlenme süresinde devrim niteliğinde bir kısalma sağlıyor. Kordsa’nın geliştirdiği yeni reçine teknolojisi ile 9 dakika olan kürlenme süresi, 3 dakikaya indi ve üretilen kompozit malzemenin yüzey kalitesi arttı. Kordsa bu yeni reçine teknolojisi ile otomotiv üretim hızına uygun proses teknolojisini de geliştirmiş ve pazara sunmuş oldu.
Cenk Alper: “Bugün, dünya genelinde üretilen her 2 otomobil lastiğinden 1’i ve her 3 uçak lastiğinden 2’sini Kordsa güçlendiriyor. İnovasyon ve teknolojinin en önemli satın alma kriteri olduğu lastik üretim sektöründeki bu global başarımızın arkasındaki en önemli belirleyici etken, teknoloji ve inovasyon gücümüz. 2016 senesinde rekor patent başvurumuz var. Toplamda 407 patent başvurumuz ve 128 buluşumuz var. Global liderliğimizi müşterilerimize değer yaratan yeniliklerle koruyoruz. Şimdi lastik güçlendirmeden gelen yetkinliğimizi kompozit alanına aktardık. Kordsa hangi alana girerse fark ve değer yaratan teknolojiler sunar. Şimdi de otomotiv kompozitleri için devrim niteliğinde bir inovasyon sunuyoruz. Bu teknolojimizin de gücü ile Kordsa’nın kompozit teknolojilerinde Avrupa’daki pazar payını büyütüyoruz. Görüştüğümüz 40 müşteriden 30’u ile numune sürecindeyiz. Kompozit güçlendirme alanındaki ciromuzun 70 milyon dolara ulaşmasını hedefliyoruz.
Teknoloji ve inovasyon gücümüzün en önemli çıktısı ise 2016 yılında devreye aldığımız, Ar-Ge’den üretime tüm proseslerin aynı çatı altında ele alındığı Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’deki Ar-Ge birimimizin, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylanmış olması. Böylece Kordsa resmi onaylı ikinci Ar-Ge merkezine sahip oldu. Tüm bu göstergeler Kordsa’nın teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımı ve onun güçlü geri dönüşünün kanıtıdır” dedi.
Cenk Alper sözlerini şöyle bitirdi: “Kordsa Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar geniş bir coğrafyada güçlendirme teknolojileri ile yaşamlara dokunuyor, sosyal sorumluluk projeleri ile hayatları iyileştiriyor, farklı kültürleri bir araya getiriyor. Biz ‘Yaşamı Güçlendiriyoruz’. Bu vizyonumuzla faaliyetlerimize tüm Dünya’da devam edeceğiz.”