LIQUI MOLY’de %26 Daha Fazla Ciro Ve %75 Daha Fazla Kazanç

Motor yağı ve katkısı uzmanı şirket, pandemi sürecinden stabil bir büyüme ile geçiyor ve tedarik darboğazarının üstesinden geliyor.

LIQUI MOLY’DE %26 DAHA FAZLA CİRO VE %75 DAHA FAZLA KAZANÇ

Belki de bu başarının lanetidir: Daha önce Alman motor yağı ve katkısı uzmanı LIQUI MOLY’nin büyümesini talep belirliyordu, şuan bunu belirleyen ham madde tedarikidir. Bu yılın ilk dokuz ayında ciro yüzde 26 artarak, 554 milyon Euro’ya ulaştı, bu bugüne kadar görülen en yüksek seviyedir. Genel Müdür Ernst Prost, “Ve bu yağ ve katkı maddelerimizi üretmek için yeterli miktarda malzemeye ulaşabiliyor olsak daha da fazla olabilirdi”, diyor.

Ernst Prost, “Burada konu, sadece satın alma fiyatlarımızın ciddi oranda artmış olması değil,” diyor. “Bazı hammaddeler zaman zaman, çok fazla para ödemeye razı olsak da, hiçbir şekilde temin edilemiyor. Burada bizim de durumumuz yarı iletkenlerin eksikliği nedeniyle üretimlerini azaltmak zorunda kalan otomobil endüstrisinden farklı değil.”

LIQUI MOLY bu güçlüklere rağmen ciddi bir ciro artışı elde etti. Ernst Prost: “Henüz üç yıl önce on iki ayda, şimdi dokuz ayda yaptığımız kadar ciro yapmamıştık.” Şirket Şubat ayından bu yana her ay yeni bir rekor kırıyor. Bu artış, LIQUI MOLY’nin uzun süredir kendini kanıtlamış olduğu Almanya’daki ana pazarına kıyasla uluslararası pazarda çok daha büyük. Ve yurt dışında büyüme LIQUI MOLY’nin geniş otomotiv kimyasalları yelpazesinin normalde olduğu gibi bağımsız ithalat şirketleri üzerinden değil de, pazarı kendi bağlı şirketleri ile kendisinin beslediği ülkelerde son derece güçlü seyrediyor: En önemli ihracat pazarı olan ABD’de ciro ilk dokuz ay içinde yaklaşık yüzde 50, hatta İtalya’da yüzde 130 büyüdü.

Aynı zamanda, bu dönemde elde edilen kazançlar yüzde 75 arttı. Bu sayı özellikle şirketin, geçtiğimiz yıl pandeminin etkilerine karşı mücadele etmek için pazarlamaya yapmış olduğu yatırımları yansıtıyor. Bu o zamanlar kazanç üzerinde bir yük oluşturuyordu ve karşılığını bugün veriyor.

Ernst Prost bu bağlamda son üç aylık dönem için de ümitli: “İşler bu tempoyla devam edecek olursa sadece yeni bir rekor koşmakla kalmayacağız, aynı zamanda, pandemiye ve malzeme darboğazlarına rağmen,  uzun yıllardır gördüğümüz en güçlü ciro artışını da yakalıyor olacağız.”

Bunları da beğenebilirsin