MAN’ın 2022 yılında sektöre damga vurdu !

Yaşam boyu iş ortağı olarak gördüğü müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına en ideal çözümleri sunan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği tedarik ve üretim sıkıntılarına rağmen 2022 yılında başarılarını devam ettirdi. Yıllardır Yaşam Boyu Maliyet Analizlerinden üst sıralarda çıkmayı başaran MAN, zorlu yılda araçların yakıt tüketimi başta olmak üzere tüm bakım, onarım ve sarfiyat giderlerinde, iş ortaklarına en avantajlı çözümleri sunmayı sürdürdü. MAN, bu zorlu süreçte özellikle teknolojik üstünlükleri, dijital çözümleri ve sürüş destek sistemleri ile iş ortakları lehine başarılı sonuçlara imza attı.

MAN’ın 2022 yılında sektöre damga vurdu !

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, 2022 satış stratejileri ile 2023 hedefleri hakkında şunları söyledi:

“2022 yılına, pandeminin yarattığı olumsuz koşullara ilaveten Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı tedarik problemleri damgasını vurdu. Sektör, Ukrayna’daki kablo tedarik tesislerinin kapanması nedeniyle büyük zorluklarla karşılaştı. Özellikle iç ve dış lojistik firmalarından kaynaklanan talep karşılanamayacak seviyelere geldi ve bekleme sürelerindeki süre uzadı.

MAN olarak, bu zorlu piyasa süreçlerinden üretim teknolojilerimiz ve esnekliğimiz ile çıkmayı başardık ve hızlı bir toparlanma süreci yaşadık. Yılın ikinci yarısından itibaren iş ortaklarımıza yoğun teslimatlar yaparak, pazardaki iddiamızı ortaya koyduk. TGX 18.510 ve TGX 18.470 çekici araçlarımız, lojistik firmalarının ilk tercihi haline gelirken, TGS serisi araçlarımız ile de inşaat grubunda tercih edilen marka olduk.

serkan sara

Lojistikte en çok tercih edilen markalardan biri 

TGX 18.510 ve TGX 18.470 serisi çekici araçlarımız 2022 yılında gösterdikleri saha performansları ile iş ortaklarımıza işletme maliyetleri açısından çok önemli avantajlar sağladı. Özellikle yakıt ekonomisi ile ön plana çıkan araçlarımız, MAN’ı hem yurt içi hem de uluslararası lojistik firmalarının en çok tercih ettiği marka konumuna getirdi.

Bununla birlikte 2022 yılında, satış ve servis ağımıza yeni noktalar ekleyerek, müşteri memnuniyetimizi artırmak adına önemli adımlar attık. Kocaeli ve Kayseri’de yeni satış ve servis noktalarımızı bünyemize kattık. Ayrıca 2023 yılı başında da Antalya’da yeni bir satış ve servis noktasının MAN bünyesinde yer alması için hazırlıklarımızı tamamlanmak üzereyiz. Bu gelişmeler neticesinde geçtiğimiz 2 yıl içerisinde toplamda 4 yeni satış ve servis noktasını müşterilerimizin hizmetine sunmuş olduk.

 

İş Ortağımız olarak gördüğümüz değerli müşterilerimiz için, bu dönemde hazırlamış olduğumuz zengin içerik ve uygun maliyetli Bakım Paketi kampanyamız ile sadece satış anında değil, sürecin tamamında onlarla birlikte olduğumuzu bir kez daha hissettirdik.

2022 yılında, büyük lojistik firmalarına yaptığımız filo satışlarının yanında, bireysel kullanıcılara da ulaşarak, en uygun donanım ve teknik özelliklerdeki paketlerimiz ile ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri sunduk. Yaptığımız garaj ziyaretleri, teslimat aktiviteleri ve eğitim faaliyetlerimiz ile bu alanlarda da MAN’ın gücünü ortaya koyduk. Yine daralan inşaat grubu araç pazarında da pozisyonumuzu korumayı başardık. Çok önemli firmaların büyük projelerinde, alt yapı işlerinde en zorlu yol ve yük şartlarında MAN olarak, yerimizi aldık. 2023 yılında gerçekleşecek büyük projelerde de var olmaya, iş ortaklarımıza zor işlerinde destek olmaya devam edeceğiz.

MAN 2022 GÖZDESİ

IAA 2022 fuarında elektrikli çekicini sergiledi

Ayrıca bu yıl yine küresel organizasyonlarda MAN olarak, yerimizi aldık. Eylül Ayında Hannover’de düzenlenen sektörün en prestijli etkinliği olan IAA fuarında, yeni teknolojilerimizi, dijital çözümlerimizi ve en yeni araçlarımızı takipçilerimizle buluşturduk.

100 Milyon Euro Ar-Ge yatırımı ile geliştirilmiş olan ve seri üretimine 2024 yılında başlanacak olan elektrikli çekicimiz fuar alanında en çok beğeni alan araçlardan bir tanesi oldu. Tek şarj ile 600-800 Km arası menzile ulaşabilen yeni elektrikli aracımız, sadece 45 dakikada yüzde 80’lik şarj olma yeteneği ile fuarda hem fark yarattı hem de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bunları da beğenebilirsin