PEUGEOT, FRANSIZ “UNDER THE POLE” DENİZALTI KEŞİF GEZİLERİNE ORTAK OLDU!

PEUGEOT, “UNDER THE POLE” sualtı keşif programının resmi tedarikçisi oldu. Program, okyanusların daha iyi bilinmesine ve korunmasına katkıda bulunmak için dünya genelinde yenilikçi keşif gezilerini, bilimsel araştırmaları ve farkındalığı bir araya getiriyor. PEUGEOT ve UNDER THE POLE ortak bir vizyonu paylaşıyor. Bu vizyonda araştırma ve teknolojik yenilik, çevrenin korunmasına hizmet ediyor.

PEUGEOT, FRANSIZ “UNDER THE POLE” DENİZALTI KEŞİF GEZİLERİNE ORTAK OLDU!

 PEUGEOT, 2008 yılında Fransa’nın Concarneau kentinde, Ghislain Bardout ve Emmanuelle Périé-Bardout tarafından kurulan UNDER THE POLE programını destekliyor. Bilimsel bilgiyi okyanusların korunması için kullanan UNDER THE POLE programına, çeşitli görevleri yerine getirmek için gerekli tüm ekipmanları taşımak üzere iki BOXER ticari araç, PEUGEOT tarafından sağlanıyor. UNDER THE POLE ekibi üyeleri, 29 Haziran 2023 tarihindeki ortaklık başlangıcında, gelecek seferlerde ekipmanlarını taşımak üzere kullanacakları iki adet PEUGEOT Boxer’ı teslim aldı. İlk PEUGEOT Boxer, tüplü dalış teknesini çekmek ve programın çeşitli görevleri için gerekli çok sayıda ekipmanı taşımak için kullanılacak. İkinci araç, okul çağındaki çocuklar ve halk arasında okyanus bilincini artırma eylemleri için UNDER THE POLE Eğitim Karavanı’nı Fransa genelinde çekmek için kullanılacak.

UNDER THE POLE’un 3 görevi

 UNDER THE POLE, dünya genelinde bilimsel olarak okyanusların keşfine odaklanan, özellikle kutup veya izole bölgelerde yenilikçi keşif gezileri düzenliyor. Özellikle, 30 ila 200 metre derinliğindeki mezopotik bölgelerin deniz hayvanı ormanlarını ve bunların deniz ekosisteminin işleyişindeki kilit rolünü araştıran DEEPLIFE programı aracılığıyla, bilimsel araştırmalar destekleniyor. Bilginin tam anlamını, ancak paylaşıldığı takdirde alacağı inancına dayanarak farkındalığı artırmak ve okyanusları korumak için çalışmalar sürdürülüyor.

Çevreye duyarlı bir marka olarak PEUGEOT

 Nasıl ki UNDER THE POLE, bilimsel bilgiyi okyanusların korunması üzerine kullanıma sunuyorsa, PEUGEOT da küresel ve iddialı bir hedefle mümkün olduğunca çok insana temiz, erişilebilir ve sürdürülebilir ulaşım sağlamak için sürekli olarak yenilikler yapıyor. Markanın 2038 yılına kadar “Net 0 Karbon” hedefi bu anlayışın bir göstergesi. PEUGEOT ürünlerinin elektrikliye geçişi için açık bir yol haritasıyla başlayan tutku, ilerleyen yıllarda belirli yenilikleri barındırıyor:

  • 2023: PEUGEOT ürün gamındaki tüm modeller elektriklenecek.
  • 2025: PEUGEOT tamamen elektrikli ürün gamı sunacak.
  • 2030: Avrupa’da satılan PEUGEOT’ların tamamı, tamamen elektrikli olacak.

2038 yılına kadar “Net 0 Karbon” olma planı, PEUGEOT modellerinin tamamen elektrikliye geçişinin çok daha ötesine geçiyor ve ayrıca aşağıdakiler de hesaba katılıyor:

  • Ürünlerin tasarımında ve imalatında kullanılan malzemelerde geri dönüşümlü malzeme kullanımının artırılması,
  • Kullanılan enerjinin, endüstriyel ihtiyaçların azaltılması ve yenilenebilir enerji ile artan oranda karşılanması,
  • “4R” yaklaşımını olabildiğince benimseyerek, ürünlerin tasarımından kullanım ömürlerinin sonuna kadar malzeme ve mallar için döngüsel bir ekonominin kurulması: Onarım, Yeniden Üretim, Yeniden Kullanım, Geri Dönüşüm.
Bunları da beğenebilirsin