Türkiye treyler sektörünün, 2022 yılında Avrupa’nın 2. en büyük üretim hacimli pazarı haline geldiğini belirten Taş; bu başarının alelade bir başarı olmadığını, Türkiye’deki endüstrinin ne kadar önemli ve dayanıklı olduğunu, bu sebeple de Avrupa’daki treyler üreticilerinin Türkiye’ye yatırım yaptığını açıkladı. Türkiye’deki üretimin yıldan yıla dramatik iniş ve çıkışlara sahip olduğunu belirten Taş, buna dayanarak ayakta kalmaları ile Türk üreticilerin büyük bir başarıya imza attıklarını ifade etti.
Çift Vardiya Üretim
130 yılı aşan üretim tecrübesine sahip olan Schmitz Cargobull’un, Türkiye’deki üretim tecrübesinin henüz çok genç olmasına rağmen Adapazarı üretim hattıyla 2016 yılında başlayan yatırımlarının her yıl artarak devam ettiğini açıklayan Taş, Adapazarı Fabrikası’nın 2023 yılında çift vardiya üretim planına geçiş yaptığı bilgisini duyurdu.
Schmitz Cargobull Türkiye, ”Great Place to Work” bağımsız kurumu çalışan araştırması sonucunda üretim yerleri klasmanında 2024 yılında ödüle layık görülerek üst üste 3 yıl başarısını taçlandırdı. Taş, genç çalışanlara yatırım yaparak insan kaynağı yapılarını güçlendirdiklerini belirtti.
Schmitz Cargobull’dan Yeşil Adım
Taş, paneldeki konuşmasının devamında ‘Temiz geleceğe yönelik treylerler üretiyoruz’ başlığı altında ‘Yeşil Mutabakat’, ‘Küresel Isınma ve Karbon Salınımı’, ‘Çevreci ve yeşil lojistik operasyonları’ konularında yoğun çalıştıklarını vurguladı. Yeşil bir dünya için Schmitz Cargobull’un çevreci ürünler geliştirdiğini ve geliştirmeye devam ettiğini belirten Taş, bu alanda ”%100 Elektrikli ve %100 Akıllı Frigofirik Treyler” , ”Karbon Salınımı ve Yakıt tüketimini Düşüren Aerodinamik Tenteli Treyler”, tüm bunlara adapte Telematik Sistemleri, Telematik ile entegre çalışan TPMS ve de VECTO regülasyonuna göre ürünler üretmekte olduklarını da ifade etti. Taş, Schmitz Cargobull’un gelecek vizyonunun bu perspektiften ilerleyeceği açıkladı.