Volvo Trucks, yeni ağır hizmet kamyonlarında Amazon Alexa desteği sunuyor

Teknolojik evrimin yükselen akımları arasında yer alan sesli asistanların kullanımı, sürücülerin hayatını kolaylaştırmak için otomotiv sektöründe de günden güne gelişiyor. Yeni çıkacak kamyon modellerinde Amazon’un Alexa servisinin entegre olacağını duyuran Volvo, ticari araçlarda sesli asistan desteği sağlayan ilk firma oldu.

Volvo Trucks, yeni ticari araçlarında tüketicilere Amazon Alexa entegrasyonu sunmaya hazırlanıyor. Sesli asistan pazarının en büyük oyuncularından biri olan Alexa sayesinde, sürücüler ellerini direksiyondan ayırmadan navigasyon yardımı, telefon görüşmesi, haber, müzik veya sesli kitap dinleme gibi tüm işlemleri sesli komutlarla gerçekleştirebilecek.

Alexa özellikli Volvo kamyonlar Mart 2021’den itibaren Avusturya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulurken, donanıma sahip ilk modellerin yeni Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ve Volvo FMX olacağı açıklandı.

Volvo Trucks, yeni ağır hizmet kamyonlarında Amazon Alexa desteği sunuyor

 

Volvo’nun yeni ticari araçları ile ilgili olarak “Ergonomi, konfor ve güvenlik dahil olmak üzere geleneksel Volvo özelliklerini daha da geliştirdik” diyen Volvo Elektronik ve Elektrik Çözümleri Ürün Müdürü Samuel Nerdal, tüm bu özellikleri Alexa gibi yenilikçi teknolojiyle birleştirerek daha çekici ve üretken bir sürücü ortamı yarattıklarını belirtti.

Bunları da beğenebilirsin