Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Haberler

Her Kızımız Bir Yıldız Projesi’nin Yıldız’ları İstanbul’da

7 Eylül 2015
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hayat bulan “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinin geleneksel “yaz buluşması” bu yıl da gerçekleşti. 2015 buluşmasında 5 ilden 25 öğrenci 1 hafta boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini ziyaret etti.

Her Kızımız Bir Yıldız bursiyerleri “2015 yaz buluşması” kapsamında, Dolmabahçe Sarayı, Koç Müzesi, İstanbul Modern Müzesi ve Miniatürk’ü ziyaret ederek İstanbul’un sosyal ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Başarılı öğrenciler ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nı uzmanlar eşliğinde gezdiler. Yıldız kızlar ayrıca her yıl olduğu gibi Mercedes-Benz Türk yöneticileri ve basın mensupları ile biraraya geldiler.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Mercedes-Benz Türk ile yıllardır süren bu projenin amacının genç kızların meslek sahibi olarak, hayatta daha güçlü ve özgür bireyler olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Kendisini geliştirmiş, ekonomik özgürlüğü olan meslek sahibi kadınların gelecek nesilleri de daha iyi yetiştireceğini vurgulayan Çelikel, kızlara hitaben: “Kendi ayaklarınız üzerinde durun. Siz güçlü olursanız, çocuklarınız da güçlü olur. Eğitiminizi tamamlayın ve evlenmeden önce meslek sahibi olun. Evliliğinizin sizi mesleğinizden ayırmasına izin vermeyin. Evinize kapanmayın” diyerek tavsiyede bulundu.

Meslek lisesi öğrencisi genç kızların okumasını teşvik eden “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinin Mercedes-Benz Türk’ün en önemli projeler listesinde ilk 5 içinde oldağunu söyleyen Mercedes-Benz Türk A.Ş. Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün şöyle devam etti: “Mercedes-Benz Türk olarak, Türkiye’nin yaşanılabilir bir ülke olmasında eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de eğitime desteğimiz sürecek.”

5 ilden 25 başarılı öğrenci geldi
Her Kızımız Bir Yıldız projesi, olanakları kısıtlı, ancak çalışkan ve kısa sürede meslek sahibi olmak isteyen ilköğretim okulu mezunu kız öğrencileri mesleki eğitimine teşvik etmeyi amaçlıyor. Başarılı eğitim-öğretim dönemi geçiren kızlar, geleneksel yaz buluşması kapsamında İstanbul’u ziyaret etme fırsatı buluyor. Her yıl farklı illerden davet edilen öğrenciler, bu yıl Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Kütahya ve Zonguldak’tan seçildiler.

Hayatlarında ilk kez İstanbul’a gelme olanağına sahip olan kız öğrenciler, çıktıkları tekne turu ile boğazı görmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadılar. İstanbul’un belli başlı tarihi ve turistik bölgelerini gezen öğrenciler, her zaman İstanbul’u görmenin hayalini kurduklarını söylediler.

200 öğrenci ile başladı, 3 bin 500 öğrenciyi aştı
2004 yılında 200 kız öğrenci ile başlayan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra yan sanayi firmaları, bayiler ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da desteği ile bugüne kadar 3 bin 500 öğrenciye meslek lisesi ve üniversite bursu verildi. Bugün 200’ü üniversite öğrencisi 1200 kıza burs veriliyor. Ayrıca 20 yıldız kız Mercedes-Benz Türk bünyesinde çalışıyor.

Ödüle doymayan proje
Kamuoyunun da takdirini kazanan “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, 2006 yılında Platin Dergisi’nden “En İyi Sosyal Sorumluluk” kategorisinde “Zirvedekiler”, 2007 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden (TÜHİD), “Eğitim Kategorisinde En İyi Sosyal Sorumluluk” ve “Altın Pusula” ve “ODD Satış İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri – Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi” ödüllerini kazandı.

Bu haberler ilginizi çekebilir

FUCHS Lubricants Türkiye Yeni Dönem Büyüme Stratejisini Açıkladı
Fiat Doblo Yeniden Bursa’da Üretilecek
Ford Trucks, Castrol ve Prometeon Güçlerini Birleştirdi
Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) Otobüs Bölümü Başkanı Barbaros Oktay oldu
ZF Atölyelere Yeni Nesil Servis Desteği Sunuyor
ETİKETLENDİ:anahaber

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?