Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Haberler

Mercedes-Benz Türk, Kamyon Ürün Grubunda 2022’nin İlk Yarısını Zirvede Tamamladı

26 Temmuz 2022
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 4 dakikadır.
PAYLAŞ

Mercedes-Benz Türk, Kamyon Ürün Grubunda 2022’nin İlk Yarısını Zirvede Tamamladı

Mercedes-Benz Türk, Kamyon Ürün Grubunda 2022’nin İlk Yarısını Zirvede Tamamladı

Daimler Truck AG’nin önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda olan ve dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk, kamyon ürün grubunda 2022 yılının ilk yarısını önemli başarılarla tamamladı. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda son teknolojiye sahip araçlar üreten şirket, iç pazardaki başarısının yanı sıra ihracattan elde ettiği gelirle de ülke ekonomisine katkısını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Yılın ilk yarısında Türkiye iç pazarına 1.843 adet kamyon, 4.050 adet de çekici olmak üzere toplam 5.893 adet araç satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, Türkiye pazarındaki gelenekselleşen liderliğini söz konusu dönemde de korudu.

İç pazardaki başarılı ivmesini ihracata da yansıtan şirket, yılın ilk 6 ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği toplam 6.509 adet kamyon ve çekiciyi Avrupa ülkelerine ihraç etti.

Yüksek standartlarda ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, yılın ilk yarısında Türkiye’deki her 10 kamyondan 6’sını üretirken, Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 7’sinin üretimine de imza attı.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt; “2022’nin ilk yarısında, Türkiye iç pazarındaki kamyon satışlarımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artırdık. 5.893 adetlik satış rakamına ulaştığımız bu dönemde, bir kez daha Türkiye kamyon pazarının lideri olmayı başardık. Pazar koşulları ve müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda araçlarımızı sürekli yeniliyor ve müşterilerimizin beklentilerini en kapsamlı şekilde karşılıyoruz. Uzun yıllardır olduğu gibi bu yılı da pazar lideri olarak kapatmayı hedefliyoruz.Ürettiği her 2 kamyondan 1’ini ihraç eden Aksaray Kamyon Fabrikamız; üretimi, istihdamı, AR-GE faaliyetleri ve ihracatı ile Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında Türkiye’de en fazla patent başvurusu yapan kuruluşlar arasında liderliğe oturan şirketimiz, ülkemizde geliştirdiği teknolojileri tüm dünyada üretilen Mercedes-Benz marka kamyonlara aktarıyor. Tüm bunların yanı sıra sürdürülebilir bir gelecek için yürüttüğümüz sosyal fayda programlarımıza da devam ediyoruz. Kapılarını açtığı günden beri Aksaray ilinin kaderini değiştiren kamyon fabrikamız, hayata geçirdiği yeni projesi ile şimdi de şehrin çehresini değiştiriyor. Bu doğrultuda 10.000 fidan ile başlattığımız Mercedes-Benz Türk Hatıra Ormanı projesi kapsamında, ilk fidanlarımızı diktiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Geniş kamyon ürün portföyü ile hem filo hem de bireysel müşterilerin tüm beklentilerine cevap verdiklerinin altını çizen Alper Kurt, şirketin ürün gamı hakkında şu bilgileri verdi: “Markamızın bugüne kadarki en konforlu kamyonu olan Actros serisinin en büyük ve en donanımlı modeli Actros L, konforun ve lüksün bir üstünü sunuyor. 2016 yılından itibaren Aksaray Kamyon Fabrikamızda ürettiğimiz ve inşaat sektörünün beklentileri doğrultusunda özel olarak geliştirdiğimiz Arocs kamyon ve çekicilerimiz ise gücü, sağlamlığı ve verimliliği ile ön plana çıkıyor. Proje taşımacılığı sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız Arocs 3353S ve Arocs 3358S 6×4 çekici modellerini müşterilerimiz ile buluşturduk. Hafif kamyon segmentinde şehir içi dağıtım, kısa mesafe taşımacılığı ve kamu hizmeti uygulamalarında yoğun bir şekilde kullanılan Atego modellerimiz de geniş bir kullanım alanına sahip.”

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yüksek standartlarda ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk, 2022’nin ilk yarısında gösterdiği performansı yılın geri kalanında da göstererek gelenekselleştirdiği Türkiye kamyon pazarı liderliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir

IVECO ve Toyota’dan Hidrojen Hamlesi: 900 Kilometre Menzilli Kamyonlar Geliyor
Mercedes-Benz Conecto “Bu Sefer Bir Başka!” Diyerek 12 Şehirdeki Turunu Tamamladı
Volvo Trucks 100. Yılını Özel Seri FH ve FH16 Modelleriyle Kutluyor
Eurasia Rail 2027 İçin Geri Sayım Başladı: Demiryolu Sektörü İstanbul’da Buluşacak
TSM GLOBAL, Doğu Avrupa’da 9 Ülkede Global Markalarla Büyüyor
ETİKETLENDİ:haberkamyonmansetMercedes-Benz

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?