Ticari Araçların Tekeri Döndükçe Toplumsal Faydanın Devamlılığı Sağlanıyor!

1 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla Mercedes-Benz Türk Müşteri Hizmetleri - Kamyon & Otobüs Direktörlüğü görevine getirilen Tolga Bilgisu ile pandemi sürecini, “Sıfır Gibi Motor” hizmeti, yetkili servislerinizdeki hizmetler ve birçok konuyu masaya yatırdık. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Röportaj: Ayşegül Yiğit

1 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla Mercedes-Benz Türk Müşteri Hizmetleri – Kamyon & Otobüs Direktörlüğü görevine getirilen Tolga Bilgisu ile pandemi sürecini, “Sıfır Gibi Motor” hizmeti, yetkili servislerinizdeki hizmetler ve birçok konuyu masaya yatırdık. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Pandemi sürecinde satış sonrası hizmetler noktasında ne gibi gelişmeler yaşandı?

Covid-19 pandemisi sebebiyle uzun zamandır tecrübe ettiğimiz bu zor koşullara uyum sağlayabilmek adına yepyeni uygulamaları hayata geçirdik. Öncelikle pandemi dolayısıyla ekonomik zorluk yaşayan müşterilerimizin mevcut işlerinin sürekliliğini sağlamaya destek olmak istedik. Devamlılık anlamında yetkili servislerimizi 7/24 aktif kılarak Mercedes-Benz marka otobüs ve kamyon kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamaya azami gayret gösterdik, gösteriyoruz.

Bir diğer uygulamamız da garanti sürelerini uzatmak oldu. Bu kapsamda kullanımı kısıtlanan araçların garanti sürelerini; ilgili zaman aralığı kadar uzatarak otobüs sahiplerine destek vermeyi sürdürdük. Aynı zamanda servis sözleşmeli araçları da bu uygulama kapsamına dahil ederek; geçmiş yıllarda müşterilerimizin tercih ettiği ve güncel durumda devam eden servis sözleşmelerini de seyahat kısıtlaması süresi kadar uzattık.

2017 yılında kamyon ve otobüs müşterileri için “Sıfır Gibi Motor” hizmetini başlatmıştınız. 2020 yılında ise bahsi geçen hizmete Euro 6 şehir içi otobüsleri ve Actros Nakliye & Atego araçları da ekleyerek verdiği hizmet kapsamını genişlettiniz. “Sıfır Gibi Motor” hizmeti hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz?

Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda, 2017 yılında başlattığımız “Sıfır Gibi Motor” programını yine müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak güncelledik. İlk aşamada bu uygulamayı Euro 5 motorlara sahip olan kamyon ve otobüslerimizde başlatmıştık. Ardından 2019’da Euro 6 motora sahip kamyon, çekici ve şehirlerarası otobüsleri de bu kapsama dahil ettik. Müşterilerimizden gelen olumlu geri dönüşler paralelinde; cazip koşullarda verdiğimiz bu hizmetimizi 2020 yılında daha da genişleterek, Euro 6 motorlu şehir içi otobüsler ve Actros Nakliye & Atego araçlar için de “Sıfır Gibi Motor” uygulamasını devreye aldık.

Bu uygulamanın çıkış noktasını ne oluşturdu?

Pazara sunduğumuz tüm kamyon ve otobüsler için her daim en kaliteli satış sonrası hizmetlerini vermeyi hedefliyoruz. Piyasada işin ehli olmayan kişilerce yapılan onarımlara kıyasla, sertifikalı teknisyenler ile Mercedes-Benz standartlarına uygun, güvenilir ve garantili onarım alternatifi olarak bu uygulamayı başlattık. Ürünlerimizin yenilenmesinde en kapsamlı bilgiyi ve teknik hizmeti müşterilerimiz ile buluşturarak, uzun dönemli kullanımın arttırılmasını amaçladık.

“Motorları 5 İş Günü İçerisinde Tamamen Yenileyebiliyoruz”

“Sıfır Gibi Motor” uygulaması neleri kapsıyor? Kimler tercih etmeli?

Üstün performans, kalite ve uygun fiyatlı servis hizmetleri ile dikkat çeken bu uygulamamızda, Mercedes-Benz Türk güvencesiyle motorları 5 iş günü içerisinde tamamen yenileyebiliyoruz.

Özellikle araçlarını daha uzun süre kullanmayı planlayan kamyon ve otobüs sahiplerine bu uygulamamızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca bizim güvencemizle yenilenen motorlar sayesinde araçların 2. El değerleri de daha yüksek oluyor. Yapılan tüm işlemlerimiz kayıt altında tutulduğu için; aracınızı değiştirmek istediğinizde yaptığımız işlemleri referans olarak da gösterebiliyorsunuz. “Sıfır Gibi Motor” uygulaması sonrası araçlar, ilk günkü performans ve düşük yakıt tüketimi ile yoluna devam edebiliyor.

Motorları kimler yeniliyor? Yenilediğiniz motorlar için nasıl bir garanti sunuyorsunuz?

Sadece uygun donanım ve sistemlere sahip, tozdan arındırılmış tesislerde, bu konuda özel eğitim almış sertifikalı teknisyenlerimiz ile motorları yeniliyoruz. Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi içerisinde yer alan Teknik Uzmanlık Merkezi dediğimiz bu tesisimiz, Almanya’dan sonra dünyadaki ilk motor yenileme merkezi olma özelliğini taşıyor.

Bu kapsamda yenilenen motorlara, kilometre sınırı olmaksızın 1 yıl süreyle orijinal yedek parça ve işçilik garantisi veriyoruz. Ayrıca 24 ila 48 ay vadeli cazip kredi imkanları da sunarak ödemelerin kolaylaştırılabilmesini sağlıyoruz.

“Dizel Partikül Filtresi, Aracın Güvenliği Açısından Da Çok Olumlu Katkı Sağlıyor”

Euro 6 standardını araçlarında karşılamak için teknolojik çözümler sunan Mercedes-Benz Türk’ün orijinal “Dizel Partikül Filtresi”nin kullanımının önemi nedir?

Mercedes-Benz Türk olarak, kamyon ve otobüslerimizde güvenilir ve düşük tüketimli dizel motorlar konusunda öncülüğümüzü hep sürdürdük. Hem ürettiğimiz araçların hem de üretim tesislerimizin emisyon değerlerini azaltmayı ve bu sayede doğayı korumayı hedefliyoruz. 2016 yılından itibaren yürürlüğe giren Euro 6 standardını araçlarımızda karşılamak için, dizel motorlarımızda birçok teknolojik çözüme ek olarak Dizel Partikül Filtresi de sunmaya başlamıştık. Kurum partiküllerinin %99’u Dizel Partikül Filtresi tarafından tutulurken insanların ve çevrenin korunmasına önemli ölçüde katkı sağlanabiliyor. Bu parça sadece çevreye yayılan emisyonların azaltılması amaçlı değil, ideal motor gücü ve optimum yakıt tüketimi için de gereklidir.

Bu filtreler maalesef piyasada uzman olmayan kişiler tarafından temizlenip tekrar tekrar kullanılıyor. Bunun aksine; Mercedes-Benz Türk Yetkili Servisleri’nde araçlara takılan orijinal ve daha önce hiç kullanılmamış Dizel Partikül Filtresi, aracın güvenliği açısından da çok olumlu katkı sağlıyor. Temizleme işlemi esnasında zarar görebilen Dizel Partikül Filtresi, katalitik kaplamanın da devre dışı kalmasına sebep olabiliyor ve filtre hızlıca tıkanıyor, dolayısıyla aracın motor performansına olumsuz etki ediyor. Temizletme işlemi, bakım aralıklarının kısalmasına ve filtrenin öngörülen değişim zamanından önce değiştirilmesine sebep oluyor. Bunun yanında öngörülen zamandan önce değiştirilen Dizel Partikül Filtresi, aracın bakım maliyetini de arttırıyor. Temizletme işleminin bir diğer olumsuz etkisi ise temizletilen Dizel Partikül Filtresi, yasal olarak öngörülen seviyenin üzerinde emisyon değerlerine çıkılmasına sebep olabiliyor.

“Dizel Partikül Filtresi” konusunda bu yıl bir kampanya başlattınız, bu kampanyanın kapsamı nedir?

Kamyon ve otobüs sahiplerine araçlarındaki beklenmeyen masrafların önüne geçebilmek için Mercedes-Benz orijinal Dizel Partikül Filtresi’ni özel fiyatlar ile yetkili servislerimizde satışa sunduk. Ayrıca bu alandaki farkındalığı arttırmak için de bu yıl özel bir kampanya başlattık. Bu yıl sonuna kadar, bu kampanya kapsamında Mercedes-Benz Türk Yetkili Servisleri’nde Dizel Partikül Filtresi değişikliği yapılan araçlar için 50 Euro değerinde indirim kuponu tanımlıyoruz. Araç sahipleri, tanımlanan indirim kuponunu Dizel Partikül Filtresi değişimini takiben 1 yıl içerisinde, yetkili servislerimizin mekanik atölyelerinde yapılan yedek parça harcamalarında kullanabilme fırsatı elde ediyor.

“Ticari Araçlarımızın Bakım/Onarım İşlemlerini Hızlı ve Yüksek Standartlarda Yerine Getiriyoruz”

Yetkili servislerinizdeki hizmetler konusunda neler söyleyebilirsiniz?

Yetkili servislerimizde onarım kalitesini çok önemsiyoruz. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz “Terzi Dikimi” çalışmalarımız ile teknolojik yenilikler paralelinde onarım hizmet kalitemizi önemli ölçüde arttırdık. Daimler’in global standartlarına uygun olarak, Mercedes-Benz kalitesine yakışan satış sonrası hizmetlerini sunmak önceliğimiz olup, sürekli iyileştirme prensibimizle de her geçen gün kendi çıtamızı daha yükseğe konumluyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz ve ticari araç servisleri için bizce çok önemli bir yenilik olan Servis Takip Sistemi’miz ile, yurt çapında yetkili servislerimize giriş yapan tüm araçları gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor, en ufak bir onarım süresi uzama riski gördüğümüz anda proaktif olarak müdahale ediyoruz. Çünkü ancak ticari araçların tekeri döndükçe toplumsal faydanın devamlılığının sağlanabildiğini çok iyi biliyoruz. Bu sebeple de tüm ticari araçlarımızın bakım/onarım işlemlerini en hızlı şekilde ve en yüksek standartlarda yerine getirerek müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz.

 

Bunları da beğenebilirsin