Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Ticari Araçlar DünyasıTicari Araçlar Dünyası
  • Haberler
  • Teslimatlar
  • Kampanyalar
  • Röportaj
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Tesli̇matlar
  • Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Loji̇sti̇k
  • Yedek Parça
  • Fuarlar
  • Dernek
  • News
  • E-DergiYeni
Bizi takip edin
Fuarlar

Otokar, Busworld Türkiye 2026’da Yeni Nesil Araçlarını Sergiledi

22 Haziran 2026
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 5 dakikadır.
PAYLAŞ

Türkiye otobüs pazarında 17 yıldır liderliğini sürdüren Otokar, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Busworld Türkiye 2026’ya beş aracıyla katıldı. Şirket, otonom ve elektrikli modellerinin de yer aldığı geniş ürün gamını fuarda ziyaretçilerle buluşturdu. Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve bu yıl 100. yılını kutlayan Otokar, fuarda Türkiye pazarına yeni sunduğu e-TERRITO’nun yanı sıra e-KENT’in yeni versiyonu, otonom e-CENTRO, otomatik vitesli SULTAN Comfort ve CENTRO mikrobüsünü sergileyerek dikkat çekti.

İçindekiler
FİLOLARA UZUN VADELİ DEĞER KATIYORSULTAN AİLESİNDE OTOMATİK VİTES ARTIK STANDARTTÜRKİYE’DE SEGMENTİNİN İLK ELEKTRİKLİ ARACI: e-TERRITOELEKTRİKLİ ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞIN YENİ STANDARDISEVİYE 4 OTONOM SÜRÜŞ YOLLARDA

 

FİLOLARA UZUN VADELİ DEĞER KATIYOR

Fiyat hassasiyeti yüksek olan Türkiye otobüs pazarında Otokar otobüslerinin toplam sahip olma maliyetleri ile öne çıktığını belirten Ticari Araçlar Lideri Kerem Erman şunları söyledi, “Otokar otobüsleri, yalnızca yüksek ikinci el değeri ile değil; satış sonrası hizmetler, yüksek operasyonel süreklilik ve kullanıcı memnuniyeti gibi unsurları da kapsayan toplam sahip olma maliyeti açısından sunduğu avantajlarla öne çıkıyor. Aynı zamanda müşterilerine uzun vadeli ekonomik fayda sağlıyor. Bu iki önemli unsur, özellikle yüksek adetli araç filolarını yöneten işletmelerin Otokar’ı tercih etmesinde belirleyici rol oynarken, Otokar markasını da yıllardır liderliğe taşıyor.”

Otokar’ın Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da istikrarlı büyümesine devam ettiğini ekleyen Kerem Erman Otokar’ın hedeflerinde iddialı adımlarla ilerlediğini aktardı: “Faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda büyümeye ve yeni pazarlardaki etkinliğimizi arttırmaya devam ederken ürün gamımızdaki araçların elektrifikasyonu konusunda pazar taleplerine paralel olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pazardaki başarılı yükselişimizin yanı sıra üretim kabiliyetlerimizle de fark yaratıyoruz. Avrupa’nın en büyük 5 otobüs üreticisi arasında yer alıyoruz. Fabrikamızda kendi markamızın ürünlerinin yanı sıra iki küresel marka için de üretim yapıyoruz. Bu durum kalite ve üretim esnekliğimizin bir yansıması.”

Otokar’ın geniş otobüs gamının müşteri beklentileriyle şekillendiğinin altını çizin Erman; “Operatörlerin, belediyelerin, sürücülerin ve yolcuların ihtiyaçlarını sürekli dinleyerek ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Fuarda sergilediğimiz araçların her biri bu yaklaşımımızı yansıtıyor. Türkiye’nin en çok tercih edilen küçük otobüsü olan Sultan ailesinde 9 ileri otomatik vitesi artık standart olarak sunuyoruz. Geçtiğimiz sene Avrupa’da satışa sunduğumuz e-Territo aracımız artık Türkiye pazarında da satışta. Kendi segmentinin ilk elektrikli aracı olacak. e-Kent otobüsümüzü yine kullanıcı beklentilerine göre geliştirdik. Yeni aracımızla Türkiye halk otobüsü segmentinde elektrikli kullanımını da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Alternatif yakıtlı araçlarımızla sağladığımız düşük emisyon değerleriyle çevreye olan katkımızı da sürdürüyoruz.”

SULTAN AİLESİNDE OTOMATİK VİTES ARTIK STANDART

Otokar’ın yurt içinde ve dünyanın dört bir yanında turizm ile servis taşımacılığında en çok tercih edilen modeli SULTAN’ın yeni Comfort versiyonu; modüler şasi yapısı, güçlü ve ekonomik motoru ve yüksek yolcu taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor. Lüks koltukları ve özel donanımlarıyla konfor standartlarını yukarı taşıyan SULTAN Comfort, her türlü yol koşulunda üstün performans sergiliyor. Standart olan 9 ileri otomatik şanzımanıyla SULTAN Comfort, konfor, güvenliğin yanı sıra düşük bakım maliyeti sunuyor.

TÜRKİYE’DE SEGMENTİNİN İLK ELEKTRİKLİ ARACI: e-TERRITO

Otokar, Busworld Türkiye 2026’da yurt içinde yeni pazara sunduğu elektrikli otobüsü e-TERRITO’yu sergiliyor. Türkiye’de kendi segmentinin ilk elektrikli aracı olan e-TERRITO, toplu ulaşımda sıfır emisyonlu yeni bir dönemi başlatıyor. “Mükemmel Tasarım” ödülüne sahip Territo ailesinin elektrikli versiyonu olan e-TERRITO, 11, 12 ve 13 metre olarak farklı uzunluk seçenekleri, yüksek yolcu kapasitesi ve bagaj bölmelerinin yanı sıra konfor ve işlevselliği ile de öne çıkıyor. Araç, optimum menzil ile yüksek performans sunuyor.

 

ELEKTRİKLİ ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞIN YENİ STANDARDI

Türkiye’nin ilk hibrit, ilk elektrikli ve ilk akıllı otobüsünü üreten Otokar, Busworld Türkiye 2026’da tam alçak tabanlı elektrikli şehir içi otobüsü e-Kent’in kullanıcı beklentilerine göre geliştirilmiş yeni versiyonu ile ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Geniş şoför ve yolcu alanları ile toplu taşıma isterlerinin ön planda olduğu araç aynı zamanda güncel teknolojisi ve verimliliği ile de dikkat çekiyor.  Daha sessiz şehir trafiği, düşük işletme maliyeti ve sıfır emisyonuyla e-Kent, şehirlerin toplu ulaşımda öncelikli tercihi olmayı hedefliyor.

 

SEVİYE 4 OTONOM SÜRÜŞ YOLLARDA

Otokar standında incelenebilecek bir diğer yenilikçi araç da şirketin otonom sürüş teknolojisindeki mühendislik gücünü temsil eden Otonom e-CENTRO. Seviye 4 otonom sürüş teknolojisine sahip olan aracın tüm yazılım geliştirme, test ve uygulama aşamaları, Otokar’ın yetkin ve özel ekipleri tarafından tamamen şirket bünyesinde gerçekleştirildi. Bu sayede sahadaki ihtiyaçlara da hızla yanıt verilebiliyor. Trafik kurallarına tam uyumlu şekilde geliştirilen araç, konumunu hassas biçimde algılayarak belirlenen güzergahlarda durak durak hizmet veriyor. Hava koşullarından bağımsız olarak gece gündüz kesintisiz çalışabilen Otonom e-CENTRO, yolcuların sorunsuz biçimde inip binmesini sağlıyor.  Macaristan’da TÜV Rheinland tarafından gerçekleştirilen kapsamlı test sürecinden başarıyla geçen Otonom e-CENTRO, bir yıla yakın süredir İspanya’nın başkenti Madrid’de yer alan Mercamadrid’de yolcu taşımacılığında kullanılıyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Anadolu Isuzu, Busworld Türkiye 2026’da Yeni Nesil Araçlarıyla Yoğun İlgi Gördü
Bozankaya’dan Busworld Türkiye 2026’da Sıfır Emisyonlu Ulaşım Vurgusu
ZF’den Busworld Türkiye 2026’da Güvenli, Verimli ve Sürdürülebilir Mobilite Vurgusu
IVECO BUS, Busworld Türkiye 2026’da Geleceğin Toplu Taşıma Çözümlerini Sergiliyor
KUTES, Castforge 2026’da Avrupa Döküm Sanayisinin Nabzını Tuttu
ETİKETLENDİ:anahabercommerciale-CENTROe-KENTe-TERRITOhaberKerem ErmanmansetOtokarSEVİYE 4 OTONOM SÜRÜŞSultansultan comfortticariTicari Araçticari araçlar

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Ticari Araçlar Dünyası; lojistik, yedek parça, sektörel haberler ve özel röportajlarla ticari araç dünyasının nabzını tutuyor. Sektördeki en güncel teslimatları, kampanyaları ve fuar gelişmelerini dijital platformumuz ve E-Dergi sayılarımızla takip edebilirsiniz. Ticari araç sektörünün güvenilir bilgi kaynağı.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?