LIQUI MOLY, Ciroyu %20 Artarak 733 Milyon Euro’ya Çıkardı

Yine aynı şeyi yapıyorlar: LIQUI MOLY, sahneye tüm zamanların en yüksek seviyesini çıkartıyor. Alman motor yağı ve katkı maddesi üreticisi, cirosunu 2020 yılına kıyasla yüzde 20 artışla 733 milyon Euro'ya çıkardı. Genel Müdür Ernst Prost, "Bu, zor geçen bir yıldan beklediğimizden çok daha fazla," diyor. "Bu, bu zor şartlara rağmen nelerin mümkün olduğunu gösteriyor.”

LIQUI MOLY, CİROYU %20 ARTARAK 733 MİLYON EURO’YA ÇIKARDI

Yine aynı şeyi yapıyorlar: LIQUI MOLY, sahneye tüm zamanların en yüksek seviyesini çıkartıyor. Alman motor yağı ve katkı maddesi üreticisi, cirosunu 2020 yılına kıyasla yüzde 20 artışla 733 milyon Euro’ya çıkardı. Genel Müdür Ernst Prost, “Bu, zor geçen bir yıldan beklediğimizden çok daha fazla,” diyor. “Bu, bu zor şartlara rağmen nelerin mümkün olduğunu gösteriyor.”

Pandemi, hammadde eksikliği, zorlanan tedarik zincirleri – 2021’de birçok engelle karşılaşıldı. Ernst Prost, “Sadece bizim için değil, bütün sektör için,” diyor. “Böyle bir durumda, kimin sadece güzel hava kaptanı olmadığı, aynı zamanda gemisini bir fırtınada güvenli bir şekilde yönlendirebileceği de görülüyor.”

LIQUI MOLY’nin durumu söz konusuysa bu iyi gitti: Şubat ve Kasım ayları arasında her ay yeni bir ciro rekoru kırıldı. Ernst Prost, “Böyle bir seriyi en son on yıl önce yaşadık ve o zaman dünya çapında ekonomik sorunlar da yoktu,” diyor. Başarısını şirketin güvenilirliği ile de açıklıyor. “Bazı rakipler sorunların öncesinde isyan bayraklarını kaldırdı ve müşterilerine artık ürün sunma olanağı bulamadı. Bu müşteriler bize heyecanlı bir şekilde geldi, çünkü biz pes etmedik ve tüm zorluklara rağmen teslimata hazır durumda kaldık.”

Sadece bunlar değil – LIQUI MOLY, faaliyet alanlarını da genişletti. Örneğin Almanya ve Avusturya’da benzin istasyonlarıyla yapılandırılan yeni yapılı iş çok yoğun bir şekilde büyüdü. Bu iki ülkedeki ciro toplamda yüzde 12 artış gösterdi. Avusturya’da şirket, Ocak 2022’de pazardaki pozisyonunu daha da güçlendirmek için bir bağlı şirket kurdu. İhracatta artış yüzde 28 ile geleneksel olarak daha büyüktü. Orada yine LIQUI MOLY’nin pazarı kendi bağlı şirketleri ile işlediği ülkeler, büyümeye önemli bir oranda katkı sağladı. Ernst Prost: “Kendi takımımla ve açık bir stratejiyle inanılmaz derecede çok şey mümkün.” Böylece en önemli ihracat pazarı olan ABD’de ciro yüzde 50 arttı ve İtalya’da iki katına çıktı.

“Her yerde bizi büyük bir potansiyel bekliyor. Bu nedenle uluslararası bir yapı kazanma ve çeşitlilik bizim için çok önemli. Günün birinde burada daha az yağ satarsak başka yerlerde daha fazla satarız ve burada da lazım olan neyse onu satarız,” diyor Ernst Prost. “On yıl önce ciromuz 343 milyon Euro’ydu. O zamanlar bir milyar Euro ciro hedefinden bahsettiğimizde insanlar bize gülüyordu,” diyor Ernst Prost geçmişi anarak. “Şimdi bu bir milyar hedefi elle tutulabilecek kadar yakın.”

Cironun yanı sıra çalışan sayısı da arttı – 1008’e çıktı, ki bu geçen yıla göre 19 kişi daha fazla. Ernst Prost, “Krizde üreten bir şirket olarak yeni iş yerleri yaratmak, bunu her ciro artışından çok daha iyi buluyorum,” vurgusunu yapıyor.

Bunları da beğenebilirsin