ROTA markası ile OEM parça satışlarının cirosunu artırıyor

Son iki yılda 8,5 milyon Euro yatırım yapan NSK Group, ROTA markası ile OEM parça satışlarının cirosunu ve cirodaki oranını arttırmayı sürdürüyor.

1950 yılında kurulan NSK Group; ROTA markası ile ticari araçlar, zirai araçlar, iş makinaları ve diğer bazı sektörler için direksiyon, süspansiyon ve dövme parçaların üretimi yapıyor. 2022 yılında Euro bazında %19 büyüyen ROTA, son yıllarda OEM cirosunu arttırmaya odaklanmıştı. Bu alanda önemli proje ve işbirlikleri için çalışan şirket 2021’de %17 olan OEM cirosunu 2022’de %30’a taşıdı.

NSK

 

“Son 2 yılda toplamda 8,5 milyon Euro yatırım yaptık”

Bu alanda faaliyetleri ile ilgili bilgi veren NSK Group İcra Kurulu Başkanı Mehmet Kazangil şunları belirtti: “ OEM projeleri test, validasyon ve onay süreçleri uzun olan ve doğası gereği uzun vadede hayata geçmektedir. Son 5 yıldır bu alanda yaptığımız çalışmalar ancak geçtiğimiz yıl rakamlara önemli ölçüde yansıdı. Önümüzdeki dönemde alanında lider markalar ile mevcut projelerimizin seriye girmesi ve yeni projelerin devreye alınması ile OEM satışlarımızın daha da artacağını öngörüyoruz.”

Kazangil ayrıca şirketin başarısının arkasında son dönemde yaptıkları yatırımlar olduğu belirterek şunları aktardı: “ Son 2 yılda toplamda 8,5 milyon Euro yatırım yaptık. Bu yatırımın önemli bir kısmı mevcut fabrikamıza eklediğimiz 3800 m2 kapalı yeni üretim alanı, bu alan için alınan makinalardan oluşmaktadır. Ayrıca yine fabrikalarımızın bulunduğu bölgede 2200 m2 bir depo da faaliyete girdi. Öte yandan fabrikalarımızdaki mevcut bazı makinaların yenilenmesini de tamamladık. Yine çok önemsediğimiz 1.2 mwh kapasitesi olan güneş enerji santralini de 2022 ‘de devreye aldık. Yapılan hesaplamalara göre bu santral ilgili fabrikamızın toplam enerji ihtiyacının %53’ünü karşılayacak ve yılda 1143 ton karbon emisyonu oluşumunu engelleyecek.”

“Yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz”

Kazangil şirketin önemli yatırımlarını tamamladığını belirterek şunları da ekledi: “iki yılda yaptığımız yatırımlar ve elde ettiğimiz başarılar gelecekteki büyüme ve başarımız için sağlam bir temel oluşturacaktır. Ülkemizin sanayisinin gelişmesi ve rekabet avantajımızı korumak için yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.”

Üretiminin %68’ini 100’den fazla ülkeye ihraç eden şirketin Karacabey, Bursa’da (Türkiye) 2 fabrikası; İstanbul (Türkiye), New Jersey (ABD) ve São Paulo’da (Brezilya) satış ve pazarlama ofisleri bulunmaktadır. Şirket, toplamda 20 bin 500 m2 kapalı alanda 600 çalışanı ile üretim yapmaktadır.

 

 

Bunları da beğenebilirsin